Logo UHasselt

menu

Onderwijs


Visie en beleid

Onderwijs

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

LEVENSLANG EN -BREED LEREN

De UHasselt ziet het als haar taak om studenten te wapenen met een ruime blik op de wereld. Hiertoe worden in de diverse curricula tal van verbredingsvakken (zoals ondernemerszin, Noord-Zuid,…) aangeboden.

In de huidige samenleving, die gekenmerkt wordt door snel evoluerende wijzigingen, is een basisdiploma vaak een eerste aanzet. Voor afgestudeerden is het vaak onontbeerlijk om bij te benen bij recente ontwikkelingen (verdiepen) en/of de horizon te verruimen (heroriënteren). Daarom biedt de UHasselt aan haar studenten bijkomende vormingen aan via de Doctoral Schools en postgraduaats- en navormingsactiviteiten in de Universiteit Hasselt School of Expert Education.

Omdat de kwaliteit van de onderwijsactiviteiten van het docententeam belangrijk is voor excellent onderwijs, biedt de UHasselt aan haar docenten, pre- en postdocs, de mogelijkheid tot onderwijsprofessionalisering. Deze beperkt zich niet louter tot didactische professionalisering, maar het betreft eveneens managementvaardigheden, interculturele competenties, systeemdenken (i.k.v. duurzaamheid)…