Hou mij op de hoogte

Logo UHasselt

menu

Handelsingenieur in de beleidsinformatica


Handelsingenieur in de beleidsinformatica

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

WAAROM BELEIDSINFORMATICA STUDEREN?

Bedrijven houden steeds meer informatie bij over klanten, concurrenten, aankoop, verkoop en het productieproces.  Deze data spelen een cruciale rol in het succes van ondernemingen. De opleiding handelsingenieur in de beleidsinformatica scherpt je vaardigheden om gegevens efficiënt te analyseren aan en leert je de resultaten helder te communiceren.

Beleidsinformatica = de toekomst

Bij de opleiding handelsingenieur in de beleidsinformatica van de UHasselt ligt de klemtoon op innovatie en het upgraden van ondernemingen tot informatiegestuurde bedrijven van de 21ste eeuw. Een beleidsinformaticus is dan ook een gegeerde kracht op de arbeidsmarkt.

Troef 1: Een opleiding met toekomst.

Je kiest voor een volwaardige opleiding handelsingenieur die je voorbereidt om door te groeien tot een visionaire en ondernemende bedrijfsleider of bedrijfsexpert. Hierbij ligt de klemtoon op het creëren van waarde door middel van informatie. Momenteel zijn handelsingenieurs BI schaarse professionals waarnaar sinds jaar en dag een sterke vraag bestaat. Naarmate het belang van informatie binnen ondernemingen zal toenemen, zal de vraag naar dit profiel nog sterker stijgen.

Troef 2: Kiezen voor innovatie.

Je kiest voor een opleiding die innovatie hoog in het vaandel draagt. De opleiding speelt in op het toenemende belang van informatie in de bedrijfswereld. De kern van de opleiding draait dan ook rond het innoveren van ondernemingen tot informatiegestuurde bedrijven van de 21ste eeuw.

Troef 3: Een veelzijdige opleiding.

De opleiding is veelzijdig en biedt een brede vorming in de diverse facetten van het bedrijfsleven. Er wordt sterk ingezet op kwantitatieve en analytische vaardigheden alsook inzichten in de markt, de bedrijfsfuncties, de bedrijfsprocessen en het gebruik van informatie. Dankzij deze brede aanpak kun je na je opleiding vele kanten uit in het bedrijfsleven. De opleiding stoomt je klaar tot een allround manager op hoog niveau met sterke inzichten in de informatie-uitdagingen van morgen.

Troef 4: Investeren in informatievaardigheden.

Van bij de start wordt sterk ingezet op vaardigheden om gegevens efficiënt te analyseren en resultaten helder te communiceren. Deze vaardigheden zullen je in je latere professionele carrière een duidelijke voorsprong opleveren.

Troef 5: Internationale opleiding.

We leven in een geglobaliseerde wereld en staatsgrenzen vervagen steeds meer in de bedrijfseconomische wereld. Daarom trachten we je reeds tijdens je opleiding in contact te brengen met deze internationale context. Zo bestaat de mogelijkheid om tijdens de bacheloropleiding één semester in het buitenland te studeren en tijdens de masteropleiding zelfs een volledig jaar aan de gerenommeerde universiteit van Pisa (in het Engels). Ook staat er ieder jaar een buitenlandse bedrijfsexcursie gepland.

 

 

Elseline Senave, bachelorstudent handelsingenieur in de beleidsinformatica

“De keuze voor Handelsingenieur in de Beleidsinformatica is er één waar ik geen moment spijt van heb gehad. Beleidsinformatica heeft een brede waaier aan onderwerpen te bieden, waarbinnen actualiteit en innovatie steevast de rode draad vormen. Zo worden wiskunde, economie en taalvakken naadloos aangevuld met programmeren, data-analyse, procesmanagement… Noem maar op, Beleidsinformatica heeft het!”