Hou mij op de hoogte

Logo UHasselt

menu

Geneeskunde


Geneeskunde

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

WAT NA JE OPLEIDING GENEESKUNDE?

De eerstelijnsgeneeskunde, waar de huisarts als vertrouwenspersoon fungeert, blijft van het allergrootste belang. Aan de andere kant kennen de klassieke specialisaties een voortdurend toenemend aantal subspecialiteiten die hooggekwalificeerde medici vragen.

Ook de veranderingen in de samenleving zelf leiden tot specifieke taken voor het medische corps. Denk maar aan de vergrijzing van de bevolking, het groter belang dat gehecht wordt aan de preventieve gezondheidszorg zowel in bedrijven als op individueel vlak (o.a. kankerpreventie).

De maatschappelijke gezondheidszorg biedt eveneens tewerkstellings mogelijkheden (arbeids- en verzekeringsgeneeskunde, openbare en sociale hygiëne). Er worden master-na-masteropleidingen opgericht zoals jeugdgezondheidszorg, arbeidsgeneeskunde, sportgeneeskunde en ziekenhuishygiëne.

De grote noodkreet die uit de derdewereldlanden komt, mag zeker niet onopgemerkt voorbijgaan. Het moet jonge mensen aansporen om hun kennis en beroepsbekwaamheid ten dienste te stellen van ontwikkelingshulp.

Ook wetenschappelijk onderzoek en een academische carrière behoren tot de mogelijkheden.

 

Studenten die hun bachelordiploma in de Geneeskunde behaalden aan UHasselt kunnen een naadloze overstap maken naar de masteropleidingen Geneeskunde aan de KULeuven, UAntwerpen en VUBrussel. Een overstap naar de UGent is mogelijk, maar niet naadloos.