Hou mij op de hoogte

Logo UHasselt

menu

Rechten


Rechten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

WAT NA JE OPLEIDING RECHTEN?

Bouwen aan de toekomst

Een rechtenopleiding biedt je een uitstekende uitgangspositie op de arbeidsmarkt. Het is een brede juridische opleiding die je naast een degelijke academische vorming via het probleemgestuurd onderwijs ook klaarstoomt om creatief en probleemoplossend te werken. Dit onderscheidt onze juristen en maakt ze breed inzetbaar.

Je loopbaanperspectieven zullen bovendien blijvend toenemen door de verdere juridisering van de samenleving. Masters in de rechten gaan onder andere aan de slag als advocaat, notaris, parketmagistraat, bedrijfsjurist voor grote concerns of banken, wetgevingsjurist op federale overheidsdiensten, wetenschappelijk onderzoeker, politicus, beleidsambtenaar (diplomaat) bij internationale organisaties, in de social profit-sector, bij lokale overheden, de politie of het gevangeniswezen, fiscaal jurist in de belastingsadvieskantoor, journalist, milieuconsulent... Je mogelijkheden zijn dus zeer divers en uiteenlopend.

De volledige opleiding geeft je de nodige inzichten en vaardigheden mee om je ook na je afstuderen snel te kunnen inwerken in domeinen van het recht waarin je jezelf tijdens je studie niet hebt gespecialiseerd.