Logo UHasselt

menu

Handelsingenieur in de beleidsinformatica


Handelsingenieur in de beleidsinformatica

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

BACHELOROPLEIDING IN DE BELEIDSINFORMATICA

In de bacheloropleiding handelsingenieur in de beleidsinformatica leer je als student wat een onderneming is en wat de rol van IT in de hedendaagse economie is. In het eerste bachelorjaar, wat gemeenschappelijk is met de opleiding handelsingenieur, reiken we je het brede kader aan.

Je maakt kennis met de verschillende functies in een bedrijf alsook de processen die deze afdelingen met elkaar verbinden. Naast deze interne kijk, leer je ook de werking van de markt te begrijpen zodat je de spelregels voor het bedrijf kunt identificeren. Tenslotte besteden we aandacht hoe in een moderne onderneming IT systemen ontworpen en gebruikt worden om de processen vlot te laten verlopen en de concurrentie voor te zijn.

In het vervolg van de bacheloropleiding ligt de focus op het verwerven van vaardigheden, die je in staat stellen om bedrijfsprocessen in kaart te brengen, alsook de informatiesystemen die de processen ondersteunen. Als multidisciplinair bedrijfseconoom maak je de brug tussen de verschillende bedrijfsfuncties en informatietechnologie en word je opgeleid tot architect van de onderneming van de toekomst.

Je ontwikkelt sterke analytische vaardigheden, waardoor je efficiënt informatie en kennis kunt halen uit grote hoeveelheden data. Zo leer je tevens oplossingen uit te werken die gepaard gaan met het beheren van de informatie in een onderneming. Het gebruik van reële business cases, een bedrijfsproject en internationale bedrijfsbezoeken zorgen voor een sterke praktijkgerichtheid.

Het eerste bachelorjaar is grotendeels gemeenschappelijk met het eerste bachelorjaar toegepaste economische wetenschappen. Wil je na het eerste jaar van opleiding veranderen en overstappen naar toegepaste economische wetenschappen, dan kun je dit mits een aangepast programma.