Logo UHasselt

menu

UHasselt


Inleiding & afsluiting

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

INLEIDING & AFSLUITING

Inleiding door Rashif El Aoui, acteur, rapper, podcastmaker, schrijver en KVS-gezicht.

H5, 9u05 tot 9u30.

Rashif El Kaoui studeerde af als docent aan de toenmalige KHLIM, behaalde zijn Masterdiploma in Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en zit niet stil: hij werkt als acteur, rapper, podcastmaker en schrijver. In 2016 werd zijn proza bekroond met de El Hizjra Literatuurprijs - dé literaire prijs voor proza en poëzie van kleurrijk talent in Nederland en Vlaanderen. Ook Das Mag pikte zijn werk op en publiceerde het in Das Magazin en in de Sampler 2018 - een bundel met werk van jonge beloftevolle auteurs.

Samen met acteur Lucas De Man en fotograaf Ahmet Polat werkt Rashif El Kaoui aan het project De Man is Lam – over man-zijn anno vandaag. Rashif geeft een persoonlijke visie op diversiteit en inclusie. Een verhaal dat je niet onberoerd zal laten.

 

Afsluiting door Benedetto Schillaci.

H5, 15u00 tot 15u30.

Benedetto Schillaci is een in 1985 geboren Genkse Italo-Belg. Hij neemt je mee in zijn wereld, zijn canon, overgoten met vrouwen, eten, la famiglia, ... en die o zo prachtige taal. Hij vergeet zijn Genkse achtergrond niet en vuurt de ene na de andere grap af over alles wat zich afspeelt op deze aardbol. Hij is leraar in het secundair onderwijs in Houthalen en brengt een eigenzinnige inkijk op wat zich in ons onderwijs afspeelt.

Hij speelt al bijna 2 jaar op kleine en grote podia in het comedycircuit over heel Vlaanderen en was al vaak het voorprogramma en MC van gevestigde namen als Bart Cannaerts, Kamagurka, Wim Helsen, Xander De Rycke, Henk Rijckaert, William Boeva en Bas Birker.

Eén brok energie gemixt met Italiaanse charme, een dosis kritiek op de maatschappij én een tikkeltje chauvinisme. Een afsluiting die je niet mag missen vooraleer het weekend in te gaan.