Inkomende internationale onderzoekers en personeel

Inkomende internationale onderzoekers en personeel

HUISVESTING

Nierstraat & Campuspark

UHasselt huurt  (met een jaarcontract) 20 eenpersoons studio’s in de Nierstraat 8 en 5 studio's in Campuspark dit specifiek voor tijdelijk verblijf van internationale onderzoekers en gasten. Het beheer van deze kamers/studio’s gebeurt door de dienst Onderzoekscoördinatie - Internationalisering & Ontwikkelingssamenwerking (DOC/DIOS).

Het aanbod betreft gemeubelde studio’s. Naast een bureau, bed, boekenkast en kleerkast zijn de studio’s tevens uitgerust met een individuele badkamer (WC, douche, lavabo) en een kitchenette (kookvuur, dampkap, microgolf, frigo). De huurprijs bedraagt € 122,50 per week (week start op maandag en eindigt op zondag).

Concrete handelswijze:

• Sleutels en linnenpakket kunnen tijdens de kantooruren opgehaald worden aan de studentenbalie in Diepenbeek.
  • Bij aankomst in het weekend/’s nachts/moeilijk tijdstip zijn er verschillende opties om de gast op te vangen:
    ○ De faculteit verzorgt zelf het onthaal en de opvang.
    ○ De gast kan overnachten in het YUP-hotel of Hostel H.
    ○ De gast kan zich op eigen houtje naar de Nierstraat/Campuspark verplaatsen (bvb. met een luchthaventaxi) en ter plaatse sleutels vinden in een beveiligd sleutelkluisje. De code hiervan wordt dan op voorhand doorgestuurd naar de gast.

Alternatieven

Inkomende onderzoekers die niet in de Nierstraat/Campuspark verblijven en slechts voor korte termijn (<3 maanden) blijven, kunnen gratis een pakket met de huisraad lenen.

Huurmarkt

Onderzoekers en personeelsleden die voor langere tijd (>3 maanden) of permanet verblijven dienen op zoek te gaan naar mogelijkheden van huisvesting via de private markt. In Vlaanderen verloopt dit in vele gevallen via immokantoren. In praktijk merken we dat immokantoren verkiezen dat potentiële huurders aanwezig zijn (o.a. voor bezichtingen, ondertekenen huurcontract) i.p.v. contracten af te sluiten op afstand.