Inkomende internationale onderzoekers en personeel

Lange termijn:

immokantoren

Nierstraat

Sinds 1 september 2018 huurt de UHasselt  (met een jaarcontract) 20 eenpersoons studio’s in de Nierstraat 8 en dit specifiek voor internationale onderzoekers en gasten. Het beheer van deze kamers/studio’s gebeurt voortaan door de dienst Onderzoekscoördinatie - Internationalisering & Ontwikkelingssamenwerking (DOC/DIOS).

Het aanbod betreft gemeubelde studio’s. Naast een bureau, bed, boekenkast en kleerkast zijn de studio’s tevens uitgerust met een individuele badkamer (WC, douche, lavabo) en een kitchenette (kookvuur, dampkap, microgolf, frigo). De huurprijs bedraagt € 122,50 per week (week start op maandag en eindigt op zondag).

Er wordt gestreefd naar een maximale bezetting doorheen heel het jaar. Personeelsleden zullen in die zin ook gesensibiliseerd worden om bezoeken van internationale onderzoekers en gasten zoveel mogelijk te spreiden. De laatste jaren lag het zwaartepunt van de bezetting in de Nierstraat in de periode september-december. Een goede spreiding van bezoeken, verhoogt de kansen op snelle en efficiënte huisvesting. Ook voor de zomerperiode (juli-augustus) is (kort)verblijf in de Nierstraat mogelijk.

Concrete handelswijze:

• Sleutels van de Nierstraat en linnenpakket kunnen tijdens de kantooruren opgehaald worden aan de studentenbalie in Diepenbeek.
  • Bij aankomst in het weekend/’s nachts/moeilijk tijdstip zijn er verschillende opties om de gast op te vangen:
    ○ De faculteit verzorgt zelf het onthaal en de opvang.
    ○ De gast kan overnachten in het YUP-hotel of Hostel H.
    ○ De gast kan zich op eigen houtje naar de Nierstraat verplaatsen (bvb. met een luchthaventaxi) en ter plaatse sleutels vinden in een beveiligd sleutelkluisje. De code hiervan wordt dan op voorhand doorgestuurd naar de gast.

Alternatieven

Mogelijkheid uitlenen huisraad