Logo UHasselt

menu

Inkomende internationale studenten


Bij aankomst

Inkomende internationale studenten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

ONTHAAL UHASSELT - ORIËNTATIEDAGEN

Aan de start van elk semester worden er oriëntatiedagen georganiseerd voor internationale studenten om hen wegwijs te maken aan de Universiteit Hasselt en hen informatie te bezorgen over administratieve procedures, de elektronische leeromgeving, verzekeringen, de Belgische cultuur, de studentenverenigingen, fietsverhuur, etc. Bovendien is het de ideale manier om andere (internationale) studenten te leren kennen. 

  • Elk jaar vinden de oriëntatiedagen van het eerste semester plaats op woensdag - donderdag - vrijdag van de tweede week van september.
  • De oriëntatiedag van het tweede semester is jaarlijks op de tweede maandag van februari. 

Aanwezigheid op deze oriëntatiedagen is verplicht

Intensieve cursus Nederlands

Als je naar de UHasselt komt en je bent geïnteresseerd om Nederlands te leren voor het begin van het academische jaar, dan ben je welkom om deel te nemen aan de intensieve cursus Nederlands. Dit is een 2 weken durende intensieve cursus, voorafgaand aan het oriëntatieprogramma, tijdens de laatste week van augustus en de eerste week van september op Campus Hasselt. Deze intensieve cursus biedt ruimte aan maximaal 30 studenten en is beschikbaar voor zowel uitwisselings- als internationale masterstudenten.