Logo UHasselt

menu

Proeven van UHasselt


Andere initiatieven

Proeven van UHasselt

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

UNIVERSITEIT VAN VLAANDEREN

De Universiteit van Vlaanderen heeft haar ‘deuren’ geopend. Tijdens het schooljaar verschijnt elke dag een nieuw college van een Vlaamse prof online.
De Universiteit van Vlaanderen is een unieke samenwerking tussen de vijf Vlaamse universiteiten, Knack en VRT
Verschillende thema's worden in de kijker te gezet. Het gaat dan over geesteswetenschappers tot neurologen en bio-ingenieurs. De professoren vertellen hun verhaal op een laagdrempelige manier zodat kijkers geen voorkennis moeten hebben. Zo maken ze complexe onderwerpen voor iedereen toegankelijk. Om de colleges online te brengen, werken ze samen met twee mediapartners, Knack en de VRT.


Inspirerende professoren en universitair docenten delen in colleges van 15 minuten de spannendste inzichten uit hun vakgebied.

Professoren uit een waaier van disciplines krijgen met de Universiteit van Vlaanderen een uniek podium om hun expertise zo bevattelijk mogelijk aan het grote publiek uit te leggen. De eerste colleges staan sinds 6 november 2017 online

Ook UHasselt professoren vertellen je met welk onderzoek ze bezig zijn en waarom. Als wetenschapper is het belangrijk om met beide voeten ín de maatschappij te staan. 

Je kan terugkijken naar het verhaal van UHasselt-gastprof Kathleen Venderickx over waarom zoveel hoogbegaafden geen diploma halen of het college van Natalie Beenaerts, zij schetst een beeld hoe de purperen hei er over 50 jaar zal uitzien. Jean Manca vertelt hoe je je gsm oplaadt met... je jas.
Ben je bijvoorbeeld benieuwd hoe je met je nieuw bedrijf wereldmarktleider wordt? Prof. dr. Piet Pauwels legt het je haarfijn uit. Altijd willen weten of het al vroeg vaststaat hoe oud je wordt? Professor Tim Nawrot weet er meer over. Breek je je op de terugweg van IKEA ook steeds het hoofd over de vraag waarom je er nooit kan buitenkomen zónder iets te kopen? Dr. Katelijn Quartier weet het antwoord.

Verder nemen ook vele andere professoren en doctorandi je mee naar hún wereld.

Je kan de colleges steeds online bekijken op de website van de Universiteit van Vlaanderen