Logo UHasselt

menu

Studie- en Studentenbegeleiding


Psychosociale dienst

Studie- en Studentenbegeleiding

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

MINDFULNESS

Op verschillende momenten binnen het academiejaar wordt er binnen de Universiteit een cursus MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) georganiseerd.

Mindfulness kan je helpen  op een mildere manier naar jezelf en anderen te kijken, en bewust om te gaan met je gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen. Het trainen van deze vaardigheid heeft aangetoonde en positieve effecten op klachten zoals stress,angst, sombere gedachten, of piekergedrag. 

Tijdens de sessies wordt er via meditatieoefeningen geleerd de aandacht te vestigen in het hier-en-nu, in plaats van piekeren over het verleden of toekomst. Hiernaast worden ervaringen met de oefeningen uitgewisseld tijdens de sessies.   

De training bestaat uit 6 sessies van 2 uur. Hiernaast vereist de training een inzet buiten de gezamenlijke sessies om, waarbij dagelijks een 30-45 minuten dient te worden besteed aan het verder inoefenen na de sessie. 

Voor alle vragen betreffende de vorm of inhoud van deze training kan je steeds terecht bij de studentenpsychologen, via studentenpsycholoog@uhasselt.be 

Inschrijven Training Mindfulness