Logo UHasselt

menu

Studie- en Studentenbegeleiding/StudentPoint


Psychosociale dienst

Studie- en Studentenbegeleiding/StudentPoint

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

THERAPEUTISCHE BEGELEIDING

De studentenpsycholoog is een eerste aanspreekpunt voor studenten met persoonlijke, relationele en/of familiale problemen en helpt je terug op weg.  

Misschien heb jij nood aan langdurige of meer gespecialiseerde hulp, en is een meer intensieve begeleiding aangewezen zoals individuele psychotherapie.


Voor deze begeleiding kan je terecht bij CGG LITP te Hasselt, waarmee de UHasselt een samenwerkingsovereenkomst heeft.  

Hoe werkt het? Je hebt één of meerdere individuele gesprekken bij een therapeut. Praten met een hulpverlener gaat er natuurlijk anders aan toe dan praten met een vriend of iemand anders uit je omgeving. Je gaat actief aan de slag om tot een verandering in je situatie te komen. Zo leer je (opnieuw) grip te krijgen op je leven, ook in de toekomst. De therapeuten zijn gebonden aan het beroepsgeheim.  

Wil je graag een afspraak maken? De studentenpsycholoog kan je doorverwijzen, maar je kan ook rechtstreeks contact opnemen met het CGG LITP.  

Je kan hen telefonisch bereiken via het nummer 011/ 28 68 40 elke werkdag tussen 9u en 12u30 en 13u00 en 17u00. Op woensdag kan je enkel in de voormiddag bellen.
Vermeld duidelijk bij je eerste contact dat je een student van de UHasselt bent.  

Nadat de studentenpsycholoog of jijzelf contact hebt opgenomen met het CGG, word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek waarbij wordt bekeken welke hulp je precies nodig hebt. Kort na dit gesprek wordt een begeleiding opgestart aan de hand van therapeutische gesprekstechnieken, oefeningen en huiswerkopdrachten. Je kan vervolgens zelf de verdere afspraken met de therapeut maken.  

Hoeveel kost het? Deze begeleiding is gratis voor studenten van de UHasselt.