SeniorenUniversiteit

UHasselt en Hogeschool PXL stellen hun eerste Science Pub voor    16 okt 2020

UHasselt en Hogeschool PXL stellen hun eerste Science Pub voor
16 okt 2020

Op donderdag 29 oktober 2020 vindt de eerste Science Pub van UHasselt en Hogeschool PXL plaats. Een avond vol wetenschap in een gezellige en informele sfeer met drankje en tal van interessante sprekers. Deze eerste editie staat volledig in het teken van Data Science.
Meevolgen kan live (coronaproof) of online.

Meten is weten: Data Science vandaag en morgen

Weinig domeinen in de wetenschap kenden de afgelopen jaren zo een groei als Data Science.

Meten is weten, dat zien we ook in ons dagelijkse leven:

• Zo voorspellen wetenschappers aan de hand van Covid-19-cijfers van vandaag de ziekenhuisopnames voor de komende weken
  • Weet Google precies dat jij voor volgende zomer op zoek bent naar een huis in Toscane (liefst met zwembad)
  • en berekent een computer de snelste leveringsroute voor pakjesleveranciers op basis van de bestellingen

En dit alles dus met Data Science. Maar wat is dat nu precies? Welk nut heeft Data Science en hoe beïnvloedt het ons leven en onze toekomst? Op deze en veel meer vragen krijg je een antwoord door ons panel van experten.

Met sprekers:

• Jan Aerts
    Directeur Data Science Institute UHasselt
  • Robin Schrijvers
    Onderzoeker PXL Smart ICT (artificial intelligence & data science)
  • Moderator: Jonas Kiesekoms
    Onderzoekshoofd PXL Music-Research & wetenschapscommunicator

Waar en wanneer?

Science Pub, 29 oktober 2020, 19u30 – 21u

Meevolgen kan online via onze livestreaming of ter plekke.
Voor de live opname hebben we 50 (coronaproof) plaatsen beschikbaar. Locatie: PXL-Congress Elfde-Liniestraat 24, Hasselt

Toegang is gratis, reserveren verplicht!

Interesse? Alle info en inschrijven via www.sciencepub.be

Science Pub is een organisatie van de wetenschapscommunicatoren van Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL, samen vormen ze de Limburgse Associatie AUHL.