SeniorenUniversiteit

Beleggen: Praktisch bekeken, wetenschappelijk onderbouwd - Prof. Dr. Stefan Duchateau

24 sep 2018 14.00 uur - 17.00 uur

Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D

3590 Diepenbeek

Lokaal Auditorium H6

CONTACTPERSOON

Mevrouw Claire PRENTEN

32-11-268046

claire.prenten@uhasselt.be

Een evenwichtige belegging vormt op langere termijn veruit de beste garantie op een welvaartsvast pensioen. Beleggingsleer is  een  methodologisch sterk uitgebouwde discipline binnen het vakgebied “finance”, met enkele doortastende conclusies die leiden  tot  een  coherente  benadering  van het beleggingsvraagstuk, waarbij risico en verwachte opbrengst in een evenwichtige verhouding worden gebracht.

Prof. dr. Stefan Duchateau behaalde in 1981 het diploma van Handelsingenieur aan de Economische Hogeschool Limburg. In 1993 behaalde hij de titel van doctor in de toegepaste economische wetenschappen aan de VUB. Hij is thans deeltijds hoogleraar aan de KU Leuven en aan de Universiteit Hasselt. Na zijn studies Handelsingenieur en zijn legerdienst was hij even medewerker bij Ernst & Young. Nadien was hij 12 jaar algemeen directeur en voorzitter fondsenbeheer bij BACOB en 12 jaar algemeen directeur en voorzitter Asset Management bij de Kredietbank. Sinds 2008 is hij zelfstandig adviseur financieel beleid en riscobeheer.