SeniorenUniversiteit

Mevrouw Claire PRENTEN

32-11-268046

claire.prenten@uhasselt.be

Door de wet van 31 juli 2017 wordt de reeds lang beoogde hervorming van het erfrecht eindelijk gerealiseerd. Met de inperking van de erfrechtelijke reserve, de invoering van het principe van een reserve in waarde, de wijziging van de regels inzake inbreng en de versoepeling van het verbod op erfovereenkomsten brengt de wetgever het erfrecht eindelijk bij de tijd. Maar wat betekent dit concreet? De gastspreker zal voor ons het antwoord op deze en vele andere vragen inzake de hervorming van het erfrecht toelichten.

Prof. dr. Charlotte Declerck is hoofddocent aan de Universiteit Hasselt, waar zij personen-, familie- en familiaal vermogensrecht doceert. Zij is de auteur of editor van verschillende boeken, artikelen en annotaties over personen-, familie- en familiaal vermogensrecht en auteursrecht. Zij is tevens advocaat bij het kantoor Tiberghien Advocaten.