Logo UHasselt

menu

SeniorenUniversiteit


SeniorenUniversiteit

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Het Internet of Intelligent Things: van eenvoudig apparaat naar een systeem van artificiële intelligentie - Prof. Dr. Steven Latré

PRAKTISCH

19 nov 2018 14.00 uur - 17.00 uur


Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D

3590 Diepenbeek

Lokaal Auditorium H6


CONTACTPERSOON

Mevrouw Claire PRENTEN

32-11-268046

claire.prenten@uhasselt.be


Studies wijzen uit dat in 2020 vijftig biljoen apparaten met het internet verbonden zullen zijn. Een groot aantal van deze apparaten zullen gebruikt worden in bedrijfskritische applicaties: communicatie in crisissituaties, monitoring en controle van industriële sites, enzovoort. Deze groei roept belangrijke vragen op: hoe gaan we al deze apparaten kunnen verbinden? En hoe kunnen zij bijdragen aan de creatie van een intelligent systeem     en applicaties die voor een toegevoegde waarde zullen zorgen? In deze presentatie zullen we twee belangrijke modewoorden bespreken: Internet of Things en Artificial Intelligence. We zullen aandacht besteden aan waar deze concepten voor staan (en niet voor staan), hun potentiële waarde voor bedrijven en de toekomstige uitdagingen die hiermee verbonden zijn.

Prof. dr. Steven Latré is verbonden aan de Universiteit Antwerpen en directeur bij het IMEC onderzoekscentrum. Hij leidt het Internet & Data Lab in Antwerpen, een onderzoeksgroep die gespecialiseerd is in onderzoek naar wireless communications en distributed intelligence. Zijn eigen onderzoek focust op wireless network management en multi-agent deep learning.