SeniorenUniversiteit

Mevrouw Claire PRENTEN

32-11-268046

claire.prenten@uhasselt.be

Corda Campus is de internationaal toonaangevende technologie- en dienstencampus in de Euregio. Deze innovatieve hotspot werd de afgelopen jaren getransformeerd van een oude industriële Philipssite tot een hippe, technologische bedrijvencampus. Hij heeft een magneetfunctie voor innovatieve ondernemingen en instellingen. Vanuit Hasselt zorgt de campus voor een gedreven business community voor tal van innoverende bedrijven en start-ups. Op de site werken vandaag al 3500 mensen in meer dan 220 bedrijven aan de producten en diensten van morgen. Corda Campus maakt deel uit van de LRM-groep en zorgt samen met de andere incubatoren en campussen voor economische groei en welvaart in de regio. Op Corda Campus werken op dit moment al meer werknemers dan bij de sluiting van Philips. Met de opening van twee nieuwe gebouwen in 2019 groeit het aantal Cordabewoners tot 5000 in 250 verschillende bedrijven. Corda Campus gaat hiermee nog een stapje verder en wil over de grenzen heen kijken, om zo uit te groeien tot dé technologische hotspot van de Euregio. In de uiteenzetting zullen verschillende onderwerpen aan bod komen die een beter zicht geven op het veranderend Limburgs economisch weefsel en de manier waarop Corda Campus daaraan bijdraagt. De spreker zal kort het Limburgs start-up en scale-up landschap in kaart brengen en de daarmee verbonden unieke manier toelichten waarop een bedrijven-campus zoals Corda rekening houdt met de verwachtingen van de jonge volgende generatie over een stimulerende woon-werk-omgeving. Het samenbrengen van zijn troeven binnen diverse segmenten kan Limburg doen uitgroeien tot een ‘model-provincie’, die verder op euregionaal vlak een hot-spot van betekenis kan worden.

Raf Degens studeerde handelsingenieur aan de KU Leuven. Hij heeft vanuit zijn professionele carrière mogen proeven van zowel een ‘Corporate/ multinational’ ervaring als van een ‘Start up/Scale up’ omgeving, zowel in een internationale als een nationale context, en dit voornamelijk vanuit een technologie-oogpunt. Sinds 1 juni 2016 zet hij zijn schouders onder het beheer en de verdere ontwikkeling van Corda Campus, dé technologiecampus binnen de euregio. Op Corda Campus werken momenteel 3500 mensen in meer dan 220 bedrijven volgens een bruisend community-model van start-ups en scale-ups.

Klik hier voor de ppt