SeniorenUniversiteit

Geheugensteuntjes, tips en technieken tegen alledaags vergeten - Prof. Dr. Christel Geerts

20 apr 2020 14.00 uur - 17.00 uur

Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D

3590 Diepenbeek

Lokaal Auditorium H6

CONTACTPERSOON

Mevrouw Claire PRENTEN

32-11-268046

claire.prenten@uhasselt.be

Ik doe de deur van mijn huis open en besef dat ik in de supermarkt iets vergeten ben... maar wat?
Waar ligt mijn gsm nu weer?
O, mijn sleutels, waar heb ik ze toch gelegd?

Er bestaan heel veel misverstanden omtrent de functie en de ontwikkeling van het geheugen op latere leeftijd. Deze voordracht heeft tot doel meer inzicht te geven in de werking van ons geheugen. Aan de hand van oefeningen en voorbeelden kunnen we meer of weer greep krijgen op onze geheugenfunctie. Zo zullen we ook op een andere wijze naar ons dagdagelijks functioneren leren kijken. Door deze verhoogde ‘zelf-kennis’ kan het zelfvertrouwen herwonnen worden en wordt het veel makkelijker om nog op hoge leeftijd nieuwe kennis te verwerven.
Aan alle deelnemers: veel succes en zeg niet te snel het is de leeftijd wel !

Prof. dr. Christel Geerts studeerde Biomedische wetenschappen en Sociale en Culturele Agogiek aan de VUB en doctoreerde aan deze universiteit in de sociale gezondheidswetenschappen. Zij is deeltijds onderwijsprofessor Gerontologie aan de VUB. Onder haar leiding verscheen bij Politeia het boek ‘Geheugensteuntjes’.