SeniorenUniversiteit

Mevrouw Claire PRENTEN

32-11-268046

claire.prenten@uhasselt.be

Klassieke muziek saai? Niet als Maurice Wiche aan het woord is. Dit keer loodst deze rasverteller u met zelfgemaakte, geprojecteerde teksten door Rachmaninov’s 2e symfonie, het stuk dat druipt van de weemoed, al wordt er net zo lief met bonte, feestelijke passages gestrooid. Het Russische multi- talent – componist, pianist en dirigent – trok zich er maanden voor terug. Niet zonder reden: de critici hadden destijds gehakt gemaakt van zijn 1e symfonie, een ervaring die zo pijnlijk was dat hij er een writers block aan overhield. Rachmaninov revancheerde zich en schiep een heuse kaskraker waarin de kleuren, beelden en contrasten over elkaar heen buitelen. Rachmaninov’s specialiteit? De climax net zolang uitstellen totdat hij zowat overkookt. Laat uw gemoed borrelen en verkwik u met deze innerlijke douche.

Maurice Wiche studeerde aan de conservatoria te Maastricht, Luik en Zwolle de vakken koororkestdirectie en theorie der muziek.
Als koordirigent heeft hij een ruime ervaring: hij leidde vrouwen-, mannen-, en gemengde koren in diverse bezettingen in zowel geestelijk als wereldlijk repertoire.
Daarnaast organiseert hij met zijn eigen bedrijf Luistervilla cursussen, inleidingen en lezingen over klassieke muziek en organiseert en begeleidt hij concertreizen naar de mooiste concertzalen in binnen- en buitenland.
Tevens werkt hij als recensent en muziekjournalist voor De Limburger en Limburgs Dagblad en enkele vakbladen.