SeniorenUniversiteit

Veel zitten en weinig bewegen: wat zijn de gevolgen en wat kunnen we doen? - Prof. dr. Dominique Hansen

16 nov 2020 14.00 uur - 17.00 uur

Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D

3590 Diepenbeek

Lokaal Auditorium H6

CONTACTPERSOON

Mevrouw Claire PRENTEN

32-11-268046

claire.prenten@uhasselt.be

In onze huidige maatschappij zitten we te veel en bewegen we te weinig. Dit heeft (soms ernstige) gevolgen voor de gezondheid, voor zowel jong als oud(er). In deze lezing wordt toegelicht wat de effecten zijn van teveel zitten en te weinig bewegen. En wat dan de voordelen zijn van een fysiek actieve levensstijl voor jong en oud(er). Ook wordt dieper ingegaan op de fascinerende wetenschap achter deze effecten. Nuttige tips worden meegegeven. Wat kunnen we iedere dag doen om door bewegen en fysieke activiteit zolang mogelijk gezond te blijven.

Prof. dr. Dominique Hansen is hoogleraar inspanningsfysiologie en revalidatie in inwendige ziekten. Hij onderzoekt en doceert over het effect van inspanning en revalidatie bij personen met zwaarlijvigheid, suikerziekte en hart- en vaatziekten. Meer bepaald onderzoekt hij welke beweging precies ingezet moet worden om maximale gezondheidsbevorderende effecten te verkrijgen. Daarnaast is hij onderzoeker in het Hartcentrum Hasselt en in het Jessa ziekenhuis. Hij is ook vicedecaan van de faculteit Revalidatiewetenschappen en voorzitter van de sectie ‘Secundaire Preventie en Cardiovasculaire Revalidatie’ binnen de ‘European Association of Preventive Cardiology’.