Logo UHasselt

menu

SeniorenUniversiteit


SeniorenUniversiteit

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Zorg in Beweging - Jo Vandeurzen

PRAKTISCH

28 sep 2020 14.00 uur - 17.00 uur


Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D

3590 Diepenbeek

Lokaal Auditorium H6


CONTACTPERSOON

Mevrouw Claire PRENTEN

32-11-268046

claire.prenten@uhasselt.be


Onze gezondheid is ons erg dierbaar. En we vinden het zo vanzelfsprekend: kunnen rekenen op goede en betaalbare zorg. Maar onze gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen. Steeds vaker wordt gepleit voor meer investeren in het voorkomen dan in het genezen. Hoe maken we innovatieve behandelingen toegankelijk? Hoe organiseren we een goede ouderenzorg? En hoe reageren we op het groeiend belang van geestelijke gezondheid en geestelijke gezondheidszorg? Is dat allemaal betaalbaar? Stevenen we af op een nieuwe taakverdeling tussen de verschillende bestuurslagen als het gaat over gezondheidsbeleid? Ons gezondheidszorgsysteem is in transitie, zoveel is duidelijk. Hoe verloopt dat veranderingsproces en wat mogen wij als burger daarvan verwachten?

Jo Vandeurzen studeerde rechten aan de KU Leuven. Hij was vanaf 1993 voor de CD&V lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers en liet zich er gelden als specialist in volksgezondheid en justitie. Hij was in meerdere federale regeringen minister (o.m. justitie) en vice-premier. In 2004 werd hij ook voorzitter van de CD&V. In 2009 werd hij verkozen in het Vlaams parlement en werd hij in de Vlaamse regering minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. In 2019 beƫindigde hij zijn politieke loopbaan.
Sinds 2019 doceert hij over gezondheidszorg en welzijn aan de Universiteit Hasselt en aan UCLL. In oktober 2019 werd hij voorzitter van de Universiteit Hasselt en voorzitter van het ziekenhuisnetwerk Oost-Vlaams-Brabant. In november 2019 werd hij ook voorzitter van de woonzorggroep Integro vzw.