Logo UHasselt

menu

Startconferentie GBO


Startconferentie GBO

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

WORKSHOPS

Vergaar kennis, praat mee en leg contacten tijdens de workshops. Klik op de tabbladen om te lezen wat u per workshop kunt verwachten. Uw keuze maakt u op het aanmeldformulier.


Roadmaps 2025 - prioritaire sectoren


Op welke sectoren kan/moet de grensregio zich focussen? Welke mogelijkheden biedt de biobased economy nu en welke ontwikkelingen zijn te verwachten in de komende 8-10 jaar? Wat betekent dat voor bedrijven?

Leermomenten uit de praktijk


Hoe slagen we er in om de marktmogelijkheden van de biobased economy op korte termijn te verhogen? Welke kansen ziet het bedrijfsleven en welke belemmeringen komen zij in de praktijk tegen?

De professional van de toekomst

Welke competenties hebben de bedrijven in de komende 8-10 jaar nodig om hun biobased strategie ten uitvoer te brengen? Wat betekent dat voor het onderwijs dat de nieuwe generatie professionals opleidt en hoe kunnen bestaande medewerkers in deze ontwikkeling worden meegenomen?

 

De weg naar open innovatie 

Welke infrastructuren/faciliteiten/pilots zijn er nodig om de kansen van de biobased economy in de grensregio te maximaliseren? Wat is er al? Hoe kunnen we daar efficiënt en effectief gebruik van maken? Is er een paradigma shift nodig om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar open innovatie?

 

Knooppunt van kennis, infrastructuur en onderzoek


Met het razendsnelle tempo waarin technologische ontwikkelingen elkaar opvolgen wordt het snel kunnen zoeken en vinden van kennis, informatie en resources  steeds belangrijker. Wat zijn de eisen voor een ICT -platform dat vraag en aanbod op het gebied van biobased bij elkaar brengt? Welke output verwachten bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen? Welke input kunnen zij leveren?

Creëer een biogebaseerde waardeketen van a tot z met BIOBUILDER® 

Ga onder begeleiding van experten van VITO en Universiteit Hasselt aan de slag om nieuwe bioketens uit te denken. Een bio-economie omvat niet alleen alles wat nodig is om biomassa te produceren. Het gaat ook om de manier waarop de biomassa en de reststromen vervolgens gebruikt worden. Dat is zeer complex. BioBuilder®  is een tool om te identificeren waar sterktes en zwaktes van een keten binnen de bio-economie liggen, zowel op beleids-, economisch, technisch als milieuvlak.