Studie- en Studentenbegeleiding

Studiebegeleiding

Studie- en Studentenbegeleiding

WAT BIJ STRESS EN PANIEK?

• Wees op de hoogte van de feiten: in een periode van ongerustheid weten we dat er al snel “fake news” zal circuleren. Vanuit psychologisch onderzoek weten we dat wanneer mensen ongerust zijn, ze een cognitieve bias zullen vertonen en eerder zullen letten op elementen die onrustwekkend zijn en deze uitvergroten. Hoe angstiger we zijn, hoe meer we die specifieke info zullen opslaan in ons geheugen en hoe sneller we die kunnen oproepen. Corrigeer dit en maak gebruik van de officiële en objectieve informatie zoals WHO en https://www.info-coronavirus.be/nl/

• Ontspan voldoende.
    Wat ontspant jou? Een lekker bad, sporten, telefoneren met een vriend(in), mindfulness, yoga, …?Deze oefeningen kunnen je misschien helpen je lichaam te ontspannen:

Handige apps:
4 apps om te ontspannen
- Mindfulness uitproberen? Deze apps en deze website helpen je op weg

• Tips voor een betere nachtrust? Check het hier!

• Besef dat het, gezien de omstandigheden, normaal is dat je je af en toe angstig voelt en piekert.
    In dit filmpje en op onze website vind je heel wat handvaten en oefeningen om piekergedachten onder controle te houden.

• Praat over je zorgen.

Meer tips over stress onder controle houden vind je op onze website en in deze infographic. En vergeet niet: de studie(loopbaan)begeleiders en studentenpsychologen blijven bereikbaar (afspraken mogelijk via Google Hangouts).

!! Wat als de studie(loopbaan)begeleiders en studentenpsychologen niet beschikbaar zijn als je er nood aan hebt? Check hier wat te doen!