Bedrijf en regio

Bedrijf en regio

JigFab, de tool voor een snel én perfect ontwerp!    3 feb 2020

JigFab, de tool voor een snel én perfect ontwerp!
3 feb 2020

CONTACTPERSOON

dr. Mieke HAESEN

32-11-268478

mieke.haesen@uhasselt.be

Zelf een object in hout of een ander materiaal ontwerpen en uitwerken met behulp van powertools is geen sinecure zonder de juiste opleiding en skills.
Daarnaast kunnen menselijke meetfouten en foutieve bewerkingen de uitwerking behoorlijk in de war sturen. Dankzij de JigFab tool, een resultaat van het Digital Fabrication onderzoek van Prof. dr. Raf Ramakers van het Expertisecentrum voor Digitale Media (EDM) van UHasselt in samenwerking met LUCA School of Arts, kan dit proces opmerkelijk versneld worden.

De JigFab tool genereert automatisch hulpstukken voor de configuratie en het correct gebruik van de powertools in combinatie met een stappenplan, en dat alles op basis van het ontwerp gemaakt door de gebruiker. Op die manier ondersteunt JigFab de gebruiker in iedere stap die nodig is om van ruw materiaal tot een gepersonaliseerd werkstuk te komen.