Logo UHasselt

menu

Bedrijf en regio


Actueel

Bedrijf en regio

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Schetsatlas: nieuw digitaal platform voor handmatig schetsen    11 jan 2021

Schetsatlas: nieuw digitaal platform voor handmatig schetsen
11 jan 2021

De Schetsatlas bestaat nu al uit maar liefst 8,5 uur gespecialiseerde videotutorials in full HD over handmatig schetsen met een focus op architectuur en interieurarchitectuur.

Het platform omvat een volledige didactisch opleidingstraject en is gestructureerd in drie hoofdmodules: imaginatief tekenen, waarnemend tekenen en schetsboekverhalen. De Schetsatlas is het resultaat van een boeiende samenwerking tussen de Faculteit Architectuur en kunst en het Expertisecentrum Digitale Media (EDM) van de Universiteit Hasselt.

Momenteel zetten we de Schetsatlas reeds in bij de opleidingen architectuur en interieurarchitectuur van onze universiteit in een blended learning omgeving. Zo kunnen we de studenten zowel tijdens de lessen op de campus als thuis op hun eigen tempo de skills van het handmatig tekenen bijbrengen. De tool ondersteunt dus niet alleen onze docenten bij het lesgeven, maar laat studenten ook toe om de tutorials op elk moment en op elke plaats te (her)bekijken. Ook in COVID tijden heeft de Schetsatlas zijn nut al meermaals bewezen.

Schetsatlas 1.0 is reeds online beschikbaar. Vanwege de sterke internationale interesse werken we aan een versie 2.0. Hierbij zetten we in op de vertaling van de tutorials naar het Engels, op extra inhoud en op de verdere technische ontwikkeling van het platform.

Meer info