Logo UHasselt

menu

Bedrijf en regio


Actueel

Bedrijf en regio

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Ondernemen in de wereld van sensors?    27 jun 2016

Ondernemen in de wereld van sensors?
27 jun 2016

CONTACTPERSOON

Prof. dr. ir. Ronald THOELEN

32-11-268829

ronald.thoelen@uhasselt.be


Het onderzoeksteam van Nanosense wil een sterk valorisatietraject voor hun nieuwe sensortechnologie opzetten en is op zoek naar extra mankracht.

Binnen Nanosense is een sensor ontwikkeld (en geoctrooieerd) die op eenvoudige wijze snelle analyses kan doen van waterige oplossingen. Deze sensor kan de basis vormen van nieuwe Internet-of-things meetsystemen flexibel inzetbaar om heel gevoelig kleine moleculen op te sporen in zowel de voedingsindustrie als de zorg- of milieusector.

In het project verkennen we momenteel het marktpotentieel van de toepasbaarheid van de technologie. In eerste instantie ligt de focus op een sensor voor analyses van vaste of vloeibare matrices in de productie en verwerking van voedsel. We brengen de doelmarkt en de specificaties ervan in kaart. Verder maken we een inschatting van het marktpotentieel om op het einde van het project een business plan neer te leggen.

Het Nanosense-project is een IOF-project (Industrieel OnderzoeksFonds) dat loopt aan het Instituut voor Materiaalonderzoek aan de UHasselt.

Interesse? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Prof. dr. ir. Ronald Thoelen
E: ronald.thoelen@uhasselt.be

dr. Steven Van Hoof
E: steven.vanhoof@uhasselt.be