TTO - Bedrijf en regio

Over Tech Transfer

TTO - Bedrijf en regio

OVER TECH TRANSFER

Naast onderwijs en onderzoek vormt de uitbouw van een regionaal innovatiesysteem de derde belangrijke pijler van de Universiteit Hasselt. Onze universiteit levert een belangrijke bijdrage aan innovatie in Limburg door samen te werken met bedrijven en zo de aanwezige kennis maximaal te benutten voor de economische ontwikkeling van de regio

De Universiteit Hasselt en de Limburgse hogescholen hebben zich geëngageerd om de rol van katalysator op zich te nemen. Kennisinstellingen leiden niet enkel mensen op, maar zijn bij uitstek ook geplaatst om de afstand tussen onderzoek en het bedrijfsleven te verkleinen.

In 2007 werd daarom de Tech Transfer Office (TTO) opgestart. Deze heeft enerzijds als doel de Limburgse onderzoekers aan te zetten en te begeleiden de stap naar de bedrijfswereld te maken, en anderzijds ondernemers de weg naar de kennisinstellingen te wijzen. Samenwerken met de UHasselt kan op verschillende manieren, en de TTO helpt u graag wegwijs.

Bent u als ondernemer op zoek naar expertise? Kijk dan verder op deze website wat de TTO precies voor u kan betekenen.