menu

Toegepaste economische wetenschappen


Toegepaste economische wetenschappen

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

TROEVEN VAN DE OPLEIDING

De opleiding toegepaste economische wetenschappen biedt perspectief op beleidsfuncties in moderne profit- en socialprofitorganisaties en bij overheden. Jonge afgestudeerden zijn daar graag geziene professionele analisten en beleidsvoorbereiders in vele domeinen: financiën, accounting, marketing, strategie, distributie… Later gaan deze professionals zelf aan de slag als managers en beslissers in kleine en grote ondernemingen. In deze opleiding word je klaargestoomd tot multidisciplinair manager van morgen.

De opleiding toegepaste economische wetenschappen zorgt voor een diepgaande (bedrijfs)economische kennis die het (bedrijfs)economische redeneren van de TEW’er aanscherpt, om zo tot scherpe analyses en optimale oplossingen voor diverse beleidsproblemen te komen. Het samengaan van een breed vormende bachelor en een gespecialiseerde master heeft als voordeel dat je over de gepaste inzichten en instrumenten beschikt om zowel voor bestaande als nieuwe problemen tot originele oplossingen te komen. Op die manier word je getraind om in een alsmaar veranderende (wereld)omgeving steeds optimale strategische keuzes te kunnen maken.


Tijdens je opleiding verwerf je een gedegen kennis van verschillende functionele domeinen van de bedrijfseconomie zoals bijvoorbeeld financiering, accounting, marketing en innovatiemanagement – en dit naar keuze in een ‘for profit’ of publieke beleidscontext. De TEW’er is niet enkel een specialist in zijn domein, maar vormt ook een onmisbare brug tussen zowel de bedrijfsafdelingen onderling als tussen deze organisatie en het bredere maatschappelijk veld. Daarom komen talen en andere menswetenschappelijke vakken zoals sociologie, psychologie en filosofie eveneens aan bod in het curriculum.