Logo UHasselt

menu

VerpakkingsCentrum


Actueel

VerpakkingsCentrum

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Screen-Pack    8 dec 2016

Screen-Pack
8 dec 2016

Nieuw TETRA-project 'Screen-Pack'

België staat in de top 3 van Europese landen met de sterkste groei in e-commerce. Dat blijkt uit de cijfers van Ecommerce Europe. Niet te verwonderen want E-commerce,  het kopen en verkopen van goederen en diensten via een elektronisch medium, kan bijdragen tot duurzaam ondernemen op economisch, maatschappelijk of ecologisch vlak.

 

Naast voordelen voor het bedrijf zoals extra winsten gegenereerd door online-verkoop als gevolg van uitbreiding naar nieuwe markten buiten de nationale grenzen, grotere efficiëntie bij offertes en informatieaanvragen (niet langer via de post) waardoor deze meteen online bezorgd kunnen worden, en dalende distributiekosten door rechtstreekse handel tussen producent en consument, zijn er ook voordelen voor de consument zoals klantvriendelijkheid: het gemak van het verrichten van een aankoop op het internet, de prijs: de verhoogde prijsconcurrentie op het internet tussen de handelaars leidt in veel gevallen tot een lagere prijs in vergelijking met de traditionele winkels, de productkeuze: er is een uitgebreide productkeuze op het internet en mobiliteit: er is nu de mogelijkheid voor de consument om de aankopen van thuis uit te verrichten.

 

Vandaag gaat er nog te weinig aandacht naar de efficiëntie van de transportverpakking binnen e-commerce.

Wij merken dat bedrijven, in diverse sectoren, nood hebben aan specifieke richtlijnen voor verpakkingsoptimalisaties.
Daarom hebben wij de krachten gebundeld met Fost Plus, VAL-I-PAC en het VIL (Vlaams Instituut voor de Logistiek) om het TETRA projectvoorstel 'Screen-Pack' te lanceren.


We zijn nu op zoek naar bedrijven, zowel startende bedrijven in E-commerce activiteiten als bedrijven met al enige ervaring in E-commerce, die willen meestappen in dit project om hun verpakkingen te screenen en optimaliseren.

Een korte beschrijving van het projectvoorstel kan U hier bekijken.

Geïnteresseerde bedrijven die dit TETRA-projec mee inhoud wensen te geven en/of te sturen, kunnen contact op nemen met dr. ing. Nadia Lepot, en dit vóór 19 december 2016.


Contact:
dr. ing. Nadia Lepot
T : +32 (0) 11 29 21 62
M : +32 (0) 478 24 07 07
@ : nadia.lepot@uhasselt.be