Logo UHasselt

menu

VerpakkingsCentrum


Verpakkingsoptimalisatie

VerpakkingsCentrum

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

VERPAKKINGSDIAGNOSE

De verpakkingsdiagnose is een nuttig instrument om aan preventie van verpakkingsafval te doen en vermindert hierdoor de milieu-impact van uw bedrijf.

Verpakkingen oogsten vandaag nog altijd veel kritiek. Toch zijn ze heel sterk aan het evolueren, onder meer dankzij de inspanningen die bedrijven leveren om zowel functie als formaat te optimaliseren. Ook kleine ondernemingen kunnen door verpakkingsoptimalisatie heel wat ecologische en financiële voordelen realiseren. Ze hebben echter niet altijd de tijd of de middelen om zich te buigen over deze materie, die complexer is dan ze op het eerste zicht lijkt.

Daarom biedt het VerpakkingsCentrum in samenwerking met Fost  Plus en VAL-I-PAC een snelle en gratis diagnose aan van de verpakkingssystemen van hun leden.
De diagnose moet bedrijven helpen om verpakkingsafval te voorkomen en de milieu-impact van de combinatie product/verpakking te verlagen. Zowel ecologische als financiële aspecten worden in rekening gebracht, waardoor de bedrijven vlot quick-wins kunnen realiseren.

Waarom een verpakkingsdiagnose aanvragen voor uw bedrijf?

Onze verpakkingsdiagnoses:

  • zijn bedrijfsgericht, helemaal op maat van de klant;
  • zijn vrijblijvend  "no strings attached". Onze klanten bepalen zelf als en wanneer ze onze aanbevelingen willen uitwerken, zonder dat ze hierover feedback hoeven te geven. Wij blijven natuurlijk altijd klaar staan voor advies, testen en projectwerking;
  • stellen het verpakkingsgebeuren in vraag door een, voor het bedrijf, extern onafhankelijk persoon in te schakelen om zo vastgeroeste handelingen en methoden aan te pakken en efficiënte verpakkingen voor te stellen die bijdragen aan kwalitatieve bewaring, transport, presentatie van de producten, enz.;
  • hebben als doel de preventie van verpakking(safval) te stimuleren;
  • geven een aanzet om milieu-impact van zowel product als verpakking te beperken;
  • leden van Fost Plus en Val-I-Pac genieten van een financieel voordeel.

Een gratis verpakkingsdiagnose voor uw onderneming?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
FOST PLUS : Nicolas Egri, Sustainability & Prevention Manager (nicolas.egri@fostplus.be)
VAL-I-PAC : Karel Gemmeke, Business Development Director (karel.gemmeke@valipac.be)