Logo UHasselt

menu

VerpakkingsCentrum


Opleidingen VerpakkingsCentrum

VerpakkingsCentrum

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

HANDS-ON WORKSHOPS

WIJ HOUDEN REKENING MET DE EVENTUEEL GELDENDE GEZONDHEIDS-EN VEILIGHEIDSRICHTLIJNEN VAN DE OVERHEID EN DE UNIVERSITEIT HASSELT. INDIEN NODIG EN MOGELIJK, WORDT ER EEN GELIJKAARDIG ONLINE ALTERNATIEF AANGEBODEN.

Hands-on workshop: Sealen in theorie en praktijk o.l.v. ing. Bram Bamps

Wanneer? Dinsdag 29 september 2020
Tijdstip? van 12u30 tot 17u00
Prijs? 280,-€*

In deze hands-on workshop leer je de theorie en de praktische uitvoering van sealen als belangrijke eigenschap van verpakkingsmaterialen/verpakkingsconcepten.

Doelstelling
Inzicht verwerven in relevante sealtechnologieën en heat sealbare materialen voor de voedingsindustrie. Leren uitvoeren van sealtesten en interpreteren van de resultaten.

Inschrijven ? Klik hier


Hands-on workshop: Van papier tot transportdoos o.l.v. ing. Dimitri Adons en ing. Gudrun Nowicki i.s.m. Rycobel/Rycolab 

Wanneer? Donderdag 22 oktober 2020
Tijdstip? van 12u30 tot 17u00
Prijs? 280,-€*

In deze hands-on workshop krijg je een theoretische en praktische introductie in golfkarton als verpakkingsmateriaal van de kartonnen secundaire verpakking in relatie tot zijn performantie in transport (simulatieonderzoek).

Doelstelling
Kennis en inzicht verwerven in verpakkingsmaterialen (papier, vlakkarton en golfkarton) met focus op transport simulatieonderzoek aan de hand van een theoretische voorbeschouwing en aangevuld met praktische labo-uitvoeringen en –demonstraties.

Inschrijven ? Klik hier


Hands-on workshop: Gaspermeabiliteit o.l.v. ing. Dimitri Adons

Wanneer? Dinsdag 17 november 2020
Tijdstip? van 12u30 tot 17u00
Prijs? 280,-€*

In deze hands-on workshop leer je de theorie en praktijk van gasdoorlaatbaarheid als belangrijke eigenschap van verpakkingsmaterialen en –concepten.

Doelstelling
Zelfstandig data leren interpreteren, evalueren en vertalen naar de toepassing. Hands-on analyse naar gaspermeabiliteit.

Inschrijven ? Klik hier


Hands-on workshop: Kunststoffen met oog voor duurzaamheid o.l.v. ing. Gudrun Nowicki

Wanneer? Dinsdag 9 maart 2021
Tijdstip? van 12u30 tot 17u00
Prijs? 280,-€*

In deze hands-on workshop leer je theorie en praktijk van kunststof als verpakkingsmateriaal, gecombineerd met milieu-aspecten en analyses van omgevingseffecten zoals temperatuur, vochtigheid, licht en condensatie op de materiaaleigenschappen.

Doelstelling
Kennis en inzicht verwerven in kunststoffen verpakkingsmaterialen met focus op effecten van omgevingsvariabelen en up-to-date duurzaamheidsaspecten. Dit gebeurt aan de hand van een theoretische voorbeschouwing, aangevuld met praktische labo-uitvoeringen en –demonstraties.

Inschrijven ? Klik hier

 

Interesse in toekomstige workshops ?

Uw interesse en vragen kan u doorgeven via deze link.

 

*Er kan beroep gedaan worden op de pijler 'advies' van de KMO-portefeuille

Wilt u als KMO graag subsidies ontvangen?
De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor u – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van uw onderneming verbetert. Het VerpakkingsCentrum is als onderzoeksgroep van de UHasselt erkend dienstverlener voor de pijler ‘advies’ met erkenningsnummer DV.A217905. Het minimum budget is 500 euro. Een inschrijving vanaf 2 deelnemers volstaat al.