Logo UHasselt

menu

VerpakkingsCentrum


Transportsimulatie

VerpakkingsCentrum

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

EXPERTISE/BEDRIJFSCASES

UHasselt sluit samenwerkingsovereenkomst met dakpanelenfabrikant Metrotile. 

Lees meer.

De UHasselt beschikt over de nodige expertise in het domein van materiaalonderzoek, Metrotile is actief in onderzoek rond dakbedekkingsmaterialen. “De samenwerking past in de strategie van de UHasselt om als kenniscentrum op te treden voor de ondersteuning en uitbouw van de maakindustrie in Limburg – en bij uitbreiding Vlaanderen”.

Producten transporteren met een minimum aan verlies en tegen een zo laag mogelijke kost voor zowel milieu als bedrijf is de doelstelling bij het beladen van een vrachtwagen. Het is daarom zeer belangrijk om tijdens de ontwikkelingsfase van producten en verpakkingen al na te denken over de transportfase.

         

 

Om u hierbij te helpen heeft het VerpakkingCentrum software om de ideale stapelpatronen van verpakkingen te berekenen.

Hoe kan het VerpakkingsCentrum u bijstaan bij optimalisatie van uw (transport)verpakkingen?

simulatie van uw palletladingen en vrachtwagenbelading;
analyse en optimalisatie van verpakkingsafmetingen (rekening houdend met de verschillende stappen in de keten);
een geoptimaliseerd schema (3D stapelpatroon en stapelwijze per laag ) voor het pallet of de vrachtwagen waarmee men direct aan de slag kan;
een geoptimaliseerde belading betekent minder “lucht” transport met als gevolg meestal zowel een milieu- als financieel voordeel;
analyse van sterkte van verpakking of stapeling. Dankzij sterkteberekeningen en compressietesten wordt de sterkte van uw verpakking bepaald en gaan we samen met u na of sterkte en milieu-impact van uw verpakkingen kan verminderd worden op basis van uw situatie (route transport, temperatuur, vocht, stockagetijd,…).