Logo UHasselt

menu

Zwangerschapsvergiftiging - LimPrOn


Vervolgonderzoek op 4 jaar

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

DE CARDIOVASCULAIRE (CAVA) STUDIE

Ongeveer 4 jaar geleden werd u ouder van een zoon of dochter. Tijdens deze zwangerschap werd u opgevolgd in het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk door het LimPrOn-team van gynaecoloog prof. Dr. Gyselaers. Dit was in het belang van zowel uw gezondheid als die van uw kind, om mogelijke schadelijke effecten van een zwangerschapsvergiftiging te beperken.

Momenteel nodigen we jullie graag uit voor een opvolgonderzoek waarbij we verschillende metingen willen uitvoeren in functie van de huidige gezondheid van mama en kind. Door moeder-kind koppels te onderzoeken willen we onder andere nagaan of kinderen, geboren uit een met hoge bloeddruk belaste zwangerschap, aanpassingen vertonen ter hoogte van de bloedvaten.

Graag willen een aantal metingen uitvoeren bij zowel mama als kind. Al deze metingen zijn pijnloos en worden op een kindvriendelijke manier uitgevoerd.

 

Praktische aanpak

Een onderzoeksmedewerker zal u contacteren met de vraag of u wenst deel te nemen aan dit vervolgonderzoek. Om de onderzoeken uit te voeren op het tempo van uw kind vragen we u om 1,5 uur tijd te voorzien. U blijft als ouder steeds in de nabijheid van uw kind.

Afspraken kunnen ingepland worden op woensdagnamiddag, maar afspraken op bepaalde zaterdagen en in de schoolvakanties zijn eveneens mogelijk. Als dank voor uw medewerking ontvangt u voor het hele gezin tickets voor de buitenspeeltuin en het wandelpark Connecterra in Maasmechelen

De metingen worden uitgevoerd in een onderzoekslokaal van het Limburgs Geboortecohort (UHasselt). Dit kan zowel op Campus Diepenbeek, Gebouw D van de Universiteit Hasselt, als op Campus Ecotron in Maasmechelen.