Logo UHasselt

menu

Advanced Retail Design


Advanced Retail Design

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

GETUIGENISSEN

"Zeer verrijkend ! Zowel de sessies van de specialisten als de kruisbestuiving tussen de deelnemers. Interessant om ondernemers te ontmoeten die gepassioneerd bezig zijn met hun zaak en ideeën en tips & tricks uit te wisselen." 

Ann Corten 
visual manager JBC
alumna Advanced Retail Design

"Bij La Bottega (schoenwalhalla in Hasselt) hebben we altijd heel sterk ingezet op die shopping experience waarin het totaalplaatje klopt en alle zintuigen geprikkeld worden. Bij Unizo Limburg volgde ik al een heel aantal opleidingen over dit thema. En door mijn job kom ik ook voortdurend in contact met mooie en innovatieve voorbeelden. Dat de winkelinrichting, de manier waarop producten zijn uitgestald, de verlichting en het kleurgebruik essentieel zijn om klantenbeleving naar een hoger niveau te tillen, was op zich dan ook niet nieuw voor mij. Maar de cases in deze opleiding waren inspirerend en de meer theoretische onderbouw van het programma betekende voor mij een grote meerwaarde.

Op dit moment zitten we volop in de verbouwingswerken en breiden we La Bottega uit in de voormalige gebouwen van jeneverstokerij Smeets. De plannen waren natuurlijk al uitgetekend, maar de SEE-opleiding heeft me wel de bevestiging gegeven dat we met de manier waarop we dat waardevolle gebouw herbestemmen nog extra meerwaarde creëren voor onze klanten. Ik ben vastbesloten ook aan de slag te gaan met de input die ik kreeg over het integreren van planten in een winkelomgeving. En de expert die de sessie rond geurmarketing verzorgde, heb ik nadien meteen uitgenodigd voor extra advies op maat. Ook de interactie met de andere deelnemers vond ik bijzonder inspirerend. Als je ideeën kan uitwisselen met andere ondernemers die ook naar nieuwe retailervaring op zoek zijn, dan kan je daar alleen maar van leren.”

Karine Valy
zaakvoerder La Bottega
alumna Advanced Retail Design

"Een zeer waardevol initiatief met inzichten hoe de "winkel" in zijn geheel vorm te geven. Aan te raden voor alle retail professionals die hun winkel wensen klaar te stomen voor morgen."

Luc Hubert
Stichter Retail Square

"De consument krijgt vandaag de dag honderden, zo niet duizenden prikkels te verwerken. Voor de retailer is het daarom hoofdzaak om met een holistische design aanpak de juiste doelgroep naar zijn producten te (bege)leiden. Holistisch omdat alle elementen zoals winkelstructuur, inrichting, producten,prijsstelling, verlichting etc. op elkaar afgestemd dienen te zijn.
 
De opleiding Advanced Retail Design vult mijns inziens een gat in de markt. Vanuit mijn ervaring als verlichtingsexpert heb ik jarenlang kunnen constateren dat bij veel retailers de kennis van design gefragmenteerd aanwezig is en zeker dat  een 'helicopter view' op het design van hun zaak, ontbreekt. Door het volgen van deze cursus kunnen retailers de presentatie en prestatie van hun zaak verbeteren."

Peter van der Burgt
consultant verlichting
docent Advanced Retail Design