REVAL Academy

TECHNOLOGIE-ONDERSTEUNDE EVALUATIE VAN DE GANG

Deze bijscholing is onderdeel van de SHaRe bijscholingsreeks, een gezamenlijk aanbod van de faculteit Revalidatiewetenschappen (RWS) van UHasselt en het center for Health and Technology (CHaT) van Universiteit Antwerpen. Met deze bijscholingen willen wij de kennis omtrent de toepassing van technologie in de gezondheidszorg en revalidatie naar het werkveld brengen.

Achtergrond

Het in kaart brengen van hoe iemand wandelt is een essentieel aspect van de revalidatie. Er bestaan verschillende technologieën om de gang te evalueren, en verschillende variabelen om deze te beschrijven.

Inhoud

Deze bijscholing bestaat uit een plenaire sessie met lezingen over (1) introductie in de biomechanica van de gang en (2) verschillende technologische mogelijkheden om de gang te evalueren.
In deze bijscholing worden de basics van de ganganalyse bij gezond functionerende volwassenen behandeld - om de verschillende variabelen die uit een ganganalyse komen (inclusief spatio-temporale parameters, kinematica en kinetica) te introduceren.
Daarna wordt een overzicht gegeven van mogelijke low-cost en high-end technologieën om ganganalyse uit te voeren.
Er wordt geëindigd met een demonstratie van technologie-ondersteunde evaluatie van de gang.

Doel van deze bijscholing

Na het volgen van deze bijscholing ben je op de hoogte van biomechanische evaluatie van de gang, en ken je verschillende technologieën om een ganganalyse uit te voeren inclusief de voor- en nadelen van deze systemen.

• Kinesitherapeuten
  • Ergotherapeuten
  • Artsen
  • Verpleegkundigen