Logo UHasselt

menu

Opleiding Notarieel Boekhouden


Opleiding Notarieel Boekhouden

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

PROGRAMMASTAF

 

Module 1 

 

Notaris Bert Vrancken

heeft zijn diploma licentiaat in het notariaat behaald in 1998, en een masterdiploma in het vennootschapsrecht in 2000. 
Hij werd benoemd tot notaris in de gemeente As, opgestart in 1 februari 2009. 
Hij geeft ook les in Syntra Limburg en is gastspreker op studiedagen bij VIVO. 
Tevens is hij lid (ondervoorzitter) van de stagecommissie Limburgs Genootschap voor notarissen.  
Hij schreef enkele publicaties in verband met notariële topics in diverse tijdschriften en gaf verschillende voordrachten voornamelijk over successieplanning en erfrecht.

Module 2

 

Prof. dr. Nadine Lybaert | gewoon hoogleraar | Universiteit Hasselt

Nadine Lybaert is gewoon hoogleraar aan de Universiteit Hasselt. Haar onderwijs situeert zich in het domein van financial accounting (inleiding accountancy, boekhoud- en jaarrekeningrecht, financiële analyse, ...). Ze is mede-auteur van diverse handboeken in het domein. Ze was jarenlang universitair docent aan Maastricht University, en is momenteel ook gastprofessor aan de Universiteit Antwerpen. Als lid van het Research Center for Entrepreneurship and Family Firms ligt haar onderzoeksfocus voornamelijk op het raakvlak van accountancy, governance en familiebedrijven.

Module 3

Janiek Vander Donckt | accountant | Cynex | lid IAB

Janiek Vander Donckt studeerde in 2000 af als licentiaat handelswetenschappen, afstudeerrichting fiscale wetenschappen, en geaggregeerde voor het onderwijs. In 2008 behaalde zij de titel van IAB-accountant.
Als accountant bij Cynex is Janiek actief als financieel adviseur van zowel KMO’s als grotere ondernemingen. Haar recent behaalde certificaat ‘adviseur familiebedrijven’ staat haar toe deze bedrijven te begeleiden op verschillende domeinen. Naast haar functie als adviseur en accountant oefent ze ook de rol uit van gastdocent aan verschillende onderwijsinstellingen waarbij ze voornamelijk topics omtrent boekhouding en de jaarrekening doceert.

Module 3

Frank Huyberechts |  acountant-belastingconsulent | Moore Stephens Belgium | lid IAB

Frank Huyberechts is accountant / belastingconsulent sedert 2006 en geeft bij Moore Stephens Belgium leiding aan de 25 medewerkers van het accountancy-team in Brussel.
Hij studeerde bedrijfsmanagement/accountancy en na 5 jaar de boekhouding van een Engels bedrijf te hebben gevoerd, ging hij aan de slag bij het voormalige revisorenkantoor Vanstreels, De Bom Van Driessche & C° te Meise (later ook als partner).
Frank specialiseerde zich in accountancyopdrachten bij advocatenkantoren en doet sinds 2001 de opvolging van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de Balie te Brussel.
In 2011 ging het toenmalige revisorenkantoor Vanstreels, De Bom Van Driessche & C° over in Moore Stephens Belgium. De accountancy-afdeling van Moore Stephens Belgium evolueert nu verder van het pure boekhoudkantoor naar het advieskantoor, waar de betrachting is om de ‘trusted advisor’ te worden van de ondernemer en vrije beroeper.