Logo UHasselt

menu

OpenBordersMBA


OpenBordersMBA

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

PARTNERS

 

Drie academische partners

In de bijzondere geografische setting van de euregionale grensregio’s Luik - Aken - Hasselt hebben de HEC Liège, FH Aachen en Universiteit Hasselt hun inspanningen gebundeld in een uniek programma voor managers met ambities.

Het programma focust op de huidige uitdagingen in interregionale en internationale markten. Door de samenwerking tussen de drie universiteiten kan het programma beroep doen op een uitgebreid en ervaren docentenkorps om deze focus waar te maken. De expertise van de academici uit drie partneruniversiteiten wordt bovendien aangevuld met experten uit het werkveld.

 

 

UHasselt

 

 

 

Duitstalige Gemeenschap als gastheer

De Duitstalige Gemeenschap (DG) is de gastheer van het OpenBordersMBA. De kleinste federale entiteit in België is gelegen in het oosten van België en haar gemeenschap zit op een cultureel knooppunt met het samenkomen van de Duitse, Franse en Vlaamse taal.

“Er is geen betere plaats om een OpenBordersMBA te installeren dan in het centrum van een open grenzen regio” – stelt Minister-President Karl-Heinz Lambertz. “De geografische situatie van de DG en haar langdurige samenwerking met alle buren, maakt dat de DG een grensregio ‘par excellence’ is, waarin mobiliteit een fundamentele rol speelt.” Dit is zeker het geval voor de studenten vanuit de DG waarvan een grote meerderheid studeert in één van de nabijgelegen universiteitssteden Luik, Aken of Hasselt. Omwille van deze reden, wil Eupen als gastheer van het programma de gelegenheid nemen om de samenwerking met deze partners te verbreden.