Logo UHasselt

menu

OpenBordersMBA


OpenBordersMBA

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

PRAKTISCHE INFO

Duur

Het OpenBordersMBA is een weekendprogramma dat met een zesde editie start in januari 2018 en een zevende editie start in januari 2019.

De sessies gaan door in Eupen en starten op vrijdag om 18.00 uur en eindigen op zondag rond 13.00 uur. De facultatieve foundation module voor de zesde editie start in september 2017 en voor de zevende editie in september 2018.

Ontdek de volledige planning >

Er wordt een inspanning van gemiddeld 10 uur per week gevraagd om de weekendsessies voor te bereiden. De weekendsessies hebben tot doel dieper in te gaan op de materie. Naast het uitdiepen van de conceptuele kaders, wordt tijdens de sessies verdere duiding gegeven via illustraties en cases met als expliciete doel de vertaalslag te maken naar de eigen praktijk van de kandidaten.

 

Toelatingsvoorwaarden

Om toegelaten worden tot het OpenBordersMBA programma moet de kandidaat voldoen aan vier voorwaarden:

  1. een executive zijn
  2. minstens drie jaar werkervaring in een managementpositie (project of people management);
  3. een masterdiploma (of gelijkwaardig);
  4. vloeiend Engelstalig zijn (een elementaire beheersing van het Frans of Duits als een tweede taal).

De OpenBordersMBA toelatingscommissie behoudt het recht om kandidaten die niet aan bovenstaande voorwaarden voldoen toch toe te laten tot het programma, mits zij dit compenseren door uitzonderlijke ervaring, vaardigheden en motivatie.

Talen

De deelnemers aan de OpenBordersMBA moeten zich communicatief, sociaal en vloeiend in het Engels kunnen uitdrukken en moeten kennis hebben van het Duits en Frans.

De eerste module van de OpenBordersMBA is volledig in het Engels. Afhankelijk van de taalvaardigheden van de kandidaten kunnen in de tweede en de derde module van de OpenBordersMBA ook bepaalde lessen worden gegeven in een tweede taal gekozen door de kandidaten (niet moedertaal).

Op aanvraag worden ook zomerklassen georganiseerd tussen het eerste en het tweede academiejaar om de vaardigheden in de tweede taal te verbeteren.

 

Kostprijs

Het totale inschrijvingsgeld (zesde editie  - start januari 2018) voor de drie OpenBordersMBA modules bedraagt € 18.300 (excl. BTW). De inschrijving gebeurt aan de HEC-ULg. 

De kostprijs van de optionele Foundation Module (zesde editie  - start september 2017) bedraagt 1.670 euro (excl. btw). De toelatingscommissie van het OpenBordersMBA bepaalt of de kandidaat de Foundation Module dient te volgen. 

Alle aanvaarde kandidaten kunnen genieten van een early bird korting van 3% door de inschrijvingsgelden te betalen vóór het begin van het eerste jaar (betaling vóór 1 september wanneer men het volledige programma met Foundation Module volgt - betaling vóór 1 februari wanneer men het OpenBordersMBA programma zonder Foundation Module volgt).

Het inschrijvingsgeld bevat boeken en studiemateriaal. Kortingen zijn mogelijk voor partnerbedrijven.

 

Locatie

Het OpenBordersMBA programma vindt plaats in het Heidberg Kloster in Eupen.

Deze locatie in Eupen bevindt zich letterlijk op het kruispunt van de drie euregionale grensregio’s die de universiteitspartners vertegenwoordigen. De keuze voor Eupen onderstreept daarmee de multiculturele en internationale insteek van het programma.

De seminarieruimtes (Bahnhofstraße 4, in 4700 Eupen) zijn zeer vlot bereikbaar zowel met auto als openbaar vervoer.

 

Attestering

Na het succesvol afronden van de OpenBordersMBA ontvangt men een MBA getuigschrift uitgereikt door HEC-ULg, FH Aachen en Universiteit Hasselt.

 

Meer weten?

Jothi Blontrock | opleidingsmanager  

T: 011 26 86 33
E: jothi.blontrock@uhasselt.be

Prof. dr. Piet Pauwels | academisch verantwoordelijke

E: piet.pauwels@uhasselt.be