Logo UHasselt

menu

Postgraduaat Bedrijfskunde


Postgraduaat Bedrijfskunde

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

GETUIGENISSEN

Deelnemers & docenten aan het woord

 

Deelnemer Stefaan De Wildeman

“De chemie en de technologie rond bioplastics uitdenken, is één ding, maar om van dat idee echt een bedrijf met producten te maken, had ik ook bedrijfskundige inzichten nodig. Ik was een chemie-nerd. Van bedrijfsvoering, boekhouding en ma-nagement wist ik immers helemaal niets. Daarom volgde ik drie jaar geleden het postgraduaat Bedrijfskunde aan UHasselt SEE.”

“Hoe ziet de balans van een bedrijf eruit? Hoe kan je relatief objectieve boekhoud-kundige cijfers op verschillende manieren interpreteren? Wat kan je met open innova-tie in dit domein? Op welke terreinen kan je samenwerken en netwerken? En hoe zet je een nieuw product ook marketingmatig succesvol in de markt? Het vroeg best wat inspanningen om de opleiding te volgen – naast mijn fulltime job en de voorbereidingen voor B4Plastics – maar met de inzichten die ik opdeed, kon ik wél meteen aan de slag. En de cursussen liggen nog steeds binnen handbereik op mijn kantoor.”

Lees hier het volledige artikel >

 

 

Docent Peter Forceville (marketing) en deelnemer Leny Willaert

 

 

Docent Ivo Breesch (financieel management)

 

 

Deelnemer Rudi Pypops

 

Deelnemer Guido Heijnen

"Het postgraduaat Bedrijfskunde is goed te combineren met een full time baan door zijn modulaire opbouw en praktijkgerichte aanpak. Docenten, die zeer toegankelijk zijn, komen uit bedrijfsleven, advocatuur of hebben hun sporen verdiend binnen de academische wereld waardoor de stof duidelijk en helder overgebracht wordt op de student.

Het studiemateriaal werd per les in praktische hand-outs klaargelegd in een voor onze studiegroep bestemde kast. Ook is een groot voordeel dat je ervoor kunt kiezen om binnen een jaar af te ronden of in 2 jaar. Aangezien ik op vrijdagavond vaak vanuit mijn werk direct naar Diepenbeek afreisde was het erg prettig dat je daar ontvangen werd met een broodje, koffie en water."

Guido Heijnen, Business Line Manager bij Creemers Compressors B.V.
Deelnemer Bedrijfskunde 2015-2016

 

 

 Deelnemers Ilona Huls, Mark Horbag, Mark Fricke