Logo UHasselt

menu

REVAL Academy


Lezing em. prof. dr. Paul Broos

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

LEZING EM. PROF. DR. PAUL BROOS

Publiekslezing 'De anatomische les'

‘De anatomische Les’ is een publiekslezing op het snijvlak van de revalidatiewetenschappen en de maatschappij die jaarlijks wordt georganiseerd door de faculteit Revalidatiewetenschappen in het kader van Reval Academy.

 

'De anatomie van de beweging in de lage landen (16de- 18de eeuw): over theatrale 'skeletten' en 'spiermannen' in imaginaire landschappen.'

Voor deze Anatomische les wordt em. prof. dr. Paul Broos (KULeuven) uitgenodigd. Hij zal de anatomie van de beweging in de lage landen (16de- 18de eeuw) niet alleen benaderen vanuit het historisch perspectief en de bredere context van zijn boek over de anatomen in de Lage Landen, maar ook functioneel anatomisch. 

Programma 

19.30 uur: Onthaal
20.00 uur: Start lezing
21.00 uur: Einde lezing en start Q&A

Over em. prof. dr. Paul Broos

Em. prof. dr. Paul Broos is emeritus professor aan de KU Leuven en was diensthoofd Heelkunde en Traumologie van het UZ Leuven. Gedurende jaren leidde hij generaties studenten op binnen de boeiende wereld van de anatomie en de chirurgie. Hij heeft een grote interesse voor de geschiedenis van de geneeskunde en de heelkunde en zet zich in voor het historisch archief van de universitaire ziekenhuizen. Professor Broos is auteur van 'Anatomia - de ontdekking van het menselijk lichaam in de Lage Landen (16de-18de eeuw), uitgegeven bij het Davidsfonds.

 

 

 

Praktische informatie

Datum & tijdstip: 10 december 2020 om 20.00 uur
Topic: De anatomie van de beweging in de lage landen (16de- 18de eeuw): over theatrale 'skeletten' en 'spiermannen' in imaginaire landschappen.
Locatie: UHasselt | Campus Diepenbeek, Gebouw D
Kostprijs: deze lezing wordt gratis aangeboden maar inschrijven via het online registratieformulier is verplicht
Accreditatie: accreditatie voor artsen en kinesitherapeuten is niet van toepassing