Logo UHasselt

menu

Postgraduaat Cleantech Management


Postgraduaat Cleantech Management

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

PROGRAMMASTAF

De sessies worden verzorgd door professoren en medewerkers van de Universiteit Hasselt, aangevuld met specialisten uit de praktijk. 

 

 

 

Stef Aerts  | Odisee

Stef Aerts is dr. Bio-ingenieurswetenschappen, ethicus binnen Odisee dat Praktijkgericht wetenschappelijk Onderzoek en dienstverlening aanbiedt.
Zijn speerpunten zijn ethiek, dierenwelzijn & gedrag en duurzame landbouw.

 

Nico Bartholomevis |  UCLL

Nico Barholomevis is docent aan de UCLL in de groep Management en Technologie. Hierin geeft hij het vak technisch ontwerp waarin studenten o.a. een waterzuiveringsinstallatie moeten maken.

 

Roald Borré | PMV

 

Alain De Vocht | Universiteit Hasselt

Alain De Vocht is doctor-navorser binnen de onderzoeksgroep 'Milieueconomie' van het instituut 'Centrum voor Milieukunde' van de UHasselt. Hij is o.a. coördinerend verantwoordelijke van het vak 'bio-indicatoren'.

 

Victor Dries | Kabinetsmedewerker 

Victor Dries is afgestudeerd in 1991 aan KULeuven als burgerlijk ingenieur scheikunde en was werkzaam bij de OVAM van 1992 tot 2014;  tot 2007 bij de afdeling bevoegd voor bodemsanering, als diensthoofd/coördinator voor de beleidsondersteuning.  Vanaf 2007 coördinator “strategisch team” bij de OVAM.  Sinds september 2014is hij raadgever omgeving bij kabinet van Liesbeth Homans, vice-ministerpresident van de Vlaamse regering.

 

 

Jan Elsen | UCCL

Jan Elsen is lid van de expertisecel Energy van de groep Management & Technologie. Deze expertisecel focust op onderzoek, dienstverlening en de doorstroming van de onderzoeksresultaten naar het onderwijs met betrekking tot nieuwe energietechnologieën.

 

Tom Kuppens | Universiteit Hasselt

Tom Kuppens is docent aan de Universiteit Hasselt. Hij is coördinerend verantwoordelijke van volgende vakken: Clean Technologies
Cleantech Analyse en Impact, Micro-economie, Micro-economie 2, Microeconomic optimization 2
Transport economics en Vakdidactiek Economie: actuele thema's. Zijn onderzoeksinteresse ligt o.a. bij het economisch aspect en management van 'clean technologies'.

 

 Filip Lesaffer | Think2Act

 

Sebastien Lizin | Universiteit Hasselt

dr. sebastien Lizin is FWO-medewerker binnen de onderzoeksgroep 'Milieueconomie' van het instituut 'Centrum voor Milieukunde' van de UHasselt. Hij is o.a. coördinerend verantwoordelijke van het vak 'Duurzame ontwikkeling & milieutechnologie'.

 

Robert Malina | Universiteit Hasselt

Prof. dr. Robert Manila is hoogleraar en verantwoordelijke van de onderzoeksgroep 'Milieueconomie'. Hij is coördinerend verantwoordelijke van de vakken 'Intermediate microeconomics' en 'Sustainable tourism management'. Hij is bovendien 'Research Affiliate', Laboratory for Aviation and the Environment,
Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, MA, USA.

 

Filip Rommens | Teide

Filip Rommens is partner binnen Teide Projects NV. Teide heeft met haar projecten in het verleden een unieke expertise rond sportinfrastructuur opgebouwd en begeleidt gemeente- en sportbesturen in het realiseren van hun plannen.

 

Yves Tielemans | Group Machiels

Yves Tielemans is a seasoned Business Unit Manager at Group Machiels, managing on one hand the operations of the landfill of Remo Milieubeheer while on the other hand leading the development of the Enhanced Landfill Mining concept and the Closing the Circle project. Yves earned his Masters Degree in Physics in 1999 at the KU Leuven University, Belgium. In 2009 he graduated as a Master in Project Management and he got certified as Project Management Professional (PMP) by the Project Management Institute (PMI). After working 10 years as a Project Manager at Philips/Jabil Circuit, Yves moved in 2009 to Group Machiels, managing the Closing the Circle programme. He is convinced that closing the loops is an essential part of the transition to a circular low carbon sustainable economy. A key part of his approach is to establish a quadruple helix (multi-stakeholder) network that supports the required technological, legal, social, economic, environmental and organisational innovation to drive this transition, thereby addressing a few of the grand societal challenges. He was co-organiser of three Enhanced Landfill Mining Symposia (2010, 2013 and 2016) and speaker at the TEDxUHasselt event in 2014.

 


Karel Van Acker | KULeuven 

Karel Van Acker is sinds 2005 coordinator van het 'Materials Research Centre' van de KU Leuven.
Bovendien is hij ook sinds oktober 2009 aan de KU Leuven professor (senior lecturer) 'Sustainable Materials'. 

 

Miet Van Dael | Universiteit Hasselt

Miet Van Dael is working as a postdoctoral researcher in environmental economics at Hasselt University (Belgium). She also works as a researcher in the team of biomass and sustainable transitions at VITO (Belgium). Previously, she studied business engineering with the option of technology, innovation and environmental management. In 2014 she obtained her PhD at the Hasselt University concerning the extended techno-economic assessment of energy conversion parks. Her main field of interest is the techno-economic evaluation and acceptance of biorefineries and CCU technologies. Furthermore, she is involved in different National and European projects concerning biobased policies.

 

Dirk Vanderzande | Universiteit Hasselt

Prof. dr. Dirk Vanderzande verdedigde in 1986 zijn doctoraat in de wetenschappen (KULeuven). In 1987 werd hij aangesteld aan de Universiteit Hasselt en hij is er gewoon hoogleraar sinds 2003. Het onderzoek dat vanaf 1988 uitgebouwd werd, situeert zich in het domein van organische halfgeleiders voor plastic elektronica. In 2000 werd in samenwerking met imec onderzoek gestart rond dunne film zonnecellen dat tot op dit ogenblik loopt. Ondertussen maken deze onderzoeksactiviteiten deel uit van het internationaal consortium “Solliance”, waar ook de onderzoeksgroepen in “Energyville” in Waterschei zullen aan participeren. Sinds 2010 is hij directeur van het Instituut voor MateriaalOnderzoek (imo-imomec) op de campus van Diepenbeek. Speerpunten van onderzoek zijn gesitueerd rond Energie- en Duurzaam Materiaalonderzoek.

 

Steven Van Passel | Universiteit Hasselt

Steven Van Passel is hoofddocent aan de Universiteit Antwerpen en Universiteit Hasselt. Hij doceert milieu- en energie-economie. Zijn onderzoek richt zich op de interactie tussen economie, technologie en het milieu. Steven heeft een sterke interesse in de conceptuele en methodologische analyse van Cleantech en duurzaamheid bij de analyse van socio-technische systemen (voedselsystemen, energiesystemen en materiaalsystemen). Hij is auteur van verschillende wetenschappelijke publicaties (> 70 Web of Science publicaties) en verantwoordelijk voor diverse onderzoeksprojecten. In 2012 werkte hij een half jaar als visiting fellow aan Yale University (USA) waar hij de impact van klimaatverandering op de Europese landbouw bestudeerde. Hij participeert in verschillende nationale en internationale onderzoeksprojecten.

 

Griet Verbeeck | Universiteit Hasselt

Griet Verbeeck is als hoogleraar verbonden aan de Faculteit Architectuur en Kunst van de Universiteit Hasselt. Na haar studies van burgerlijk ingenieur-architect, werkte ze 15 jaar als onderzoeker aan het Laboratorium Bouwfysica van de KU Leuven, op tal van onderzoeksprojecten rond energie, comfort en levenscyclusanalyse. Ze was ook een tijdje werkzaam op het Brussels Instituut voor Milieubeheer waar ze co-auteur was van het Klimaatplan van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In 2007 stapte ze over naar het departement Architectuur & Beeldende Kunsten van de Provinciale Hogeschool Limburg, nu de Faculteit Architectuur & Kunst van de UHasselt, waar ze een onderzoekslijn rond duurzaamheid in de gebouwde omgeving opstartte. Ze is ook gastprofessor aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven.

 

 

Leon Vliegen | FlyConsult

Leon Vliegen is actief als zaakvoerder bij FLY. Voordien was hij actief in verschillendebedrijven. Hij was actief als Vice President HR Europe voor de Business Unit PPE van de Amerikaanse Pregis groep. Daarvoor deed hij een wereldwijde rol als Global HR Director van de BU TOSP bij Tyco Electronics. De periode daarvoor was hijactief bij Borealis als HR-manager Belgium en later Business HR Manager voor de commerciële business groep. Borealis is een kunststoffenproducent met 4 vestigingen in België. Borealis werd in 2002 tot mensvriendelijk bedrijf uitgeroepen. Het jaar nadien waren ze bij de 25 beste werkgevers in België en werd Leon verkozen tot HR Manager van het jaar. Van opleiding is hij licentiaat in de pedagogische en psychologische wetenschappen, optie sociale agogiek (UG). Naast een opleiding sociaal recht en finance (AMS), leiderschapstraining en een innvoatie&marketingprogramma aan de Business school IMD te Lausanne, een coaching opleiding bij de Coaching square, heeft hij de 8e cyclus van het HRM-programma gevolgd.

 

Nele Witters | Universiteit Hasselt

dr. Nele Witters is FWo-medewerker binnen de onderzoeksgroep 'Milieueconomie' van het instituut 'Centrum voor Milieukunde' van de UHasselt. Ze is o.a. coördinerend verantwoordelijke van het vak 'Energie en milieu: een multidisciplinaire analyse'.