Zwangerschapsvergiftiging - LimPrOn

Wie zijn wij?    17 jan 2017

Wie zijn wij?
17 jan 2017

Universiteit Hasselt en Ziekenhuis Oost-Limburg slaan al enkele jaren de handen in elkaar om een aantal vraagstukken rond zwangerschapsvergiftiging op te lossen. Prof. Dr. Gyselaers en zijn research team hebben intussen een belangrijk verband aangetoond tussen de aanpassing van bloedvaten in de zwangerschap en het ontstaan van zwangerschapsvergiftiging. In navolging van deze ontdekking, zijn er een aantal veilige technieken gestandaardiseerd die zich focussen op de bloedvaten van een zwangere vrouw. Hierdoor ontstaat op heden de mogelijkheid om zwangere vrouwen te screenen en intensief op te volgen wanneer hoger risico wordt aangetoond: Het LimPrOn project, in samenwerking met de International Working Group on Maternal Hemodynamics (IWGMH) met leden uit Milaan, Rome, Londen, Cambrigde, ...