Over UHasselt

UHASSELT, DE UNIVERSITEIT VAN VANDAAG

Voor de UHasselt betekent 2017: een nieuw logo, een nieuwe look-and-feel én een nieuw verhaal.

Eerst en vooral: waarom dat nieuwe verhaal? Het antwoord is simpel. Omdat onze toekomst haast voor onze ogen verandert. Dat stelt ons voor gigantische uitdagingen, maar het biedt óók kansen. Want een wereld die steeds sneller draait, maakt ons sneller, slimmer en beter.

Aan de UHasselt kijken we niet naar het verleden. Wij pakken de dingen hier anders aan. We staan met beide voeten stevig in een eeuwig veranderende wereld. Een wereld die een veranderende universiteit nodig heeft: de universiteit van vandaag.

De universiteit van vandaag omarmt vernieuwing. Ze laat jongeren al hun talenten ontdekken én ontplooien. Ze daagt hen uit om verder te kijken dan boeken en leslokalen. Ze wapent hen met kennis, maar ook met vaardigheden. De universiteit van vandaag focust in haar onderzoek op de grote vraagstukken waarmee onze regio en wereld worstelt.

Aan de universiteit van vandaag is vernieuwing traditie!

Nieuw logo, nieuwe huisstijl

Bij dat nieuwe verhaal hoort natuurlijk ook een nieuw logo én nieuwe huisstijl. Het een kan niet zonder het ander…

Het nieuwe logo toont wat de UHasselt is: hedendaags, gedurfd en vol zelfvertrouwen. Het laat ons meer dan ooit toe om ons unieke onderwijsmodel nóg beter en met grotere trots uit te dragen. Die trots weerspiegelt zich onder meer in de hoofdletters. Maar ook de vorm valt meteen op: in één oogopslag wordt duidelijk dat de UHasselt niét is als andere universiteiten. Het nieuwe logo zal online beter werken en tot zijn recht komen. In de hoogtechnologische, digitale tijden waarin onze toekomstige studenten – digital natives! – opgroeien, is dat natuurlijk van cruciaal belang.

In de nieuwe huisstijl werken we met frisse kleuren. Kleuren die verrassend én veelzijdig zijn.