Logo UHasselt

menu

Internationaal


Projecten

Internationaal

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

UHASSELT MEENT HET!

Eerlijke handel: UHasselt meent het!

UHasselt werd in 2006 ‘verkocht’: ‘ik ben verkocht’ was een campagne die eerlijke handel in de kijker wou zetten dankzij de samenwerking van bedrijven, scholen en gemeenten, die zich verkocht konden verklaren.
Deze campagne liep vervolgens uit op de actie ‘FairTradeGemeente’. Dit initiatief is een gezamenlijk initiatief van Vredeseilanden, Max Havelaar, 11.11.11. en Oxfam-Wereldwinkels en is de verderzetting van de campagne ‘Ik ben verkocht’. FairTradeGemeente wil concreet bijdragen aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden. Als deelnemer aan de actie kan UHasselt haar overtuiging van de daken schreeuwen: UHasselt meent het! Het gebruik van het logo impliceert dat er inspanningen worden gedaan om de campagnestandpunten te helpen realiseren, namelijk streven naar een rechtvaardig inkomen voor boeren in de hele wereld via eerlijke handel en duurzame landbouw, kopen van producten van eerlijke handel en duurzame landbouw en deze boodschap uitdragen binnen de instelling en rest van de wereld.

Om studenten en personeel rond eerlijke handel te sensibiliseren worden o.a. de volgende acties ontwikkeld:

- Deelname aan Fairtrade @work en Fairtrade @school in mei (meer informatie: www.fairtradeday.be)
- Deelname aan Fairtrade week (begin oktober)
- Verkoop van Oxfam producten in de campus restaurants en IQ shop
- Serveren van wijnen en dranken uit eerlijke handel tijdens recepties
- Duurzame samenwerking met Oxfam Wereldwinkel Hasselt
- Communicatie naar de instelling en de externe wereld rond het eigen engagement voor fairtrade

Ook in 2016 wil UHasselt zich inzetten voor het verhaal van Fairtrade en duurzame, lokale landbouw ondersteunen. Op donderdag 12 mei willen we dit nog eens extra in de kijker zetten tijdens de Fairtrade@school campagne.

Op deze dag kunnen studenten en personeelsleden tussen 10.30u en 14.00u op de Agora kennis maken met het gevarieerde aanbod van Oxfam producten, en terwijl genieten van een over(h)eerlijke fairtrade thee of koffie met een muffin of brownie.

Verder kan je die dag een reeks (h)eerlijke gerechten, gemaakt van fairtrade producten, ontdekken in het restaurant, of kan er gekozen worden voor de gerechten van het winnende land van de Wereld Avond 2016: een lekkere authentieke Italiaanse pastaschotel of een dessertje ‘op grootmoeders wijze’.