Toekomstige studenten

Start je studie

Toekomstige studenten

VOORKENNIS CHEMIE VOOR BACHELORS (EN SCHAKELSTUDENTEN) IN DE INDUSTRIËLE WETENSCHAPPEN

De septembercursus chemie is bestemd voor toekomstige studenten industriële ingenieurswetenschappen die een beperkte scheikundige vooropleiding hebben gekregen in het secundair onderwijs of het pakket scheikunde van 1 uur in het secundair onderwijs willen opfrissen. Deze introductiecursus vormt een basis om de chemie in de opleiding aan te vatten.

De cursus bestaat uit een inleidend hoorcollege (theorie) aangevuld met verschillende oefeningsessies. Zo worden behandeld: inleiding tot moleculen en atomen, mol, minimumformule, brutoformules, samenstelling van oplossingen en stoichiometrie van reacties.

De septembercursus zal doorgaan op woensdag 4 september van 9u tot 15u. Dit is de dagindeling: 9u-10u15 theorie, 10u30-12u oefeningen en van 13u-15u oefeningen.  Er is geen maximum voor het aantal inschrijvingen.

Inschrijven kan nadat je voor de opleiding bent ingeschreven via "mijn studentendossier". Studenten die nog niet zijn ingeschreven voor de opleiding kunnen inschrijven voor de septembercursus chemie via deze link