Toekomstige studenten

Start je studie

Toekomstige studenten

VOORKENNIS WISKUNDE VOOR BACHELORS (EN SCHAKELSTUDENTEN) IN DE INDUSTRIËLE WETENSCHAPPEN

In de bacheloropleiding in de industriële wetenschappen (industrieel ingenieur)  worden heel wat elementen uit de wiskunde regelmatig gebruikt in andere vakgebieden zoals mechanica, fysica, elektriciteit, chemie, e.a. Daarom verwachten we van de beginnende student een behoorlijke basiskennis van een aantal fundamentele begrippen en methoden over reële functies, goniometrie, afleiden en integreren, matrices, stelsels en vlakke meetkunde.

Je hebt best minimum 4, en wenselijk 6 (of meer) lestijden wiskunde per week gevolgd in de derde graad van het secundair onderwijs (ASO of TSO).

Tijdens de septembercursus wiskunde, die bestaat uit 8 modules, werk je thematisch rond bovengenoemde begrippen en methoden. Per module wordt de essentiële theorie kort overlopen en met enkele modeloefeningen toegelicht. Daarna krijgen de deelnemers uitgebreid de gelegenheid om, in kleine groepen en onder begeleiding van een docent, zelf een reeks oefeningen op te lossen.

De lessen gaan door op maandag 2, dinsdag 3, donderdag 5 en vrijdag 6 september 2019 telkens van 08.45-16.15 uur (dinsdag en vrijdag tot 15.15 uur). Deelname is niet verplicht, maar is voor velen wel sterk aan te raden!

Op maandag en dinsdag vindt de cursus plaats in gebouw B (we starten om 8.45 uur in de voormiddag en om 13.00 uur in de namiddag in aula L102). Op donderdag en vrijdag verhuizen we naar gebouw H (het startlokaal is nu E216).

Het studiemateriaal voor de septembercursus kan je vanaf 1 juli online bestellen en betalen op de website van de Campusshop Xod van de Universiteit Hasselt. Zie volgende link:

De cursustekst zal ten vroegste vanaf 19/8/2019 beschikbaar zijn in de Campusshop Xod te Diepenbeek (raadpleeg www.xod.be/openingsuren voor de openingsuren). Uitzonderlijk zal de Campusshop ook open zijn op maandag 2 september vanaf 8u.

Inschrijven kan nadat je voor de opleiding bent ingeschreven via "mijn studentendossier". Studenten die nog niet zijn ingeschreven voor de opleiding kunnen inschrijven voor de septembercursus wiskunde via deze link

Contactpersoon: Giovanni Vanroelen / Sabine Bertho