Logo UHasselt

menu

Geneeskunde


Geneeskunde

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

WAAROM GENEESKUNDE STUDEREN?

Je bent gefascineerd door het functioneren van het menselijk lichaam in gezonde en zieke toestand en gebeten door het idee dat je de gezondheid van anderen kan verbeteren. Een goede diagnose stellen is niet alleen een kwestie van kennis. Ook communicatievaardigheden, empathie en observatievermogen zijn onontbeerlijk. Bij patiëntencontacten zijn discretie en tact bovendien onmisbare eigenschappen. Geneeskunde is een lange studie: motivatie, doorzettingsvermogen en een stevige portie werklust zijn van essentieel belang. Je kan je eigen tijd goed managen. Je beschikt over een goed synthetiserend vermogen om de leerstof te verwerken, maar je bent ook bereid om met deze kennis aan de slag te gaan. Je bent niet bang om de handen uit de mouwen te steken, arts zijn is immers een doe-beroep. Je bent leergierig, kijkt kritisch naar nieuwe informatie en levenslang leren is voor jou een evidentie.

Wij bieden je méér dan kennis alleen

De bacheloropleiding geneeskunde stoomt je klaar tot de arts van morgen: een veelzijdig medisch expert met een 360°-zicht op de zorg. Daarom brengen we je zowel de kennis bij als de vaardigheden die je nodig hebt als toekomstig arts. Vanaf het eerste bachelorjaar kom je via allerhande medische ‘casussen’ in contact met de werkvloer en trek je tijdens stages naar artsen, zorgverleners en patiënten. Bij ons gaat het dus niét om leren en reproduceren, maar om leren en doén.

Wij werken interactief

De bacheloropleiding geneeskunde houdt het interactief. Niet alleen door de mix van theorie en praktijk, maar ook via een waaier van onderwijsvormen. Interactieve hoorcolleges, werkzittingen in kleine groep (waarin jij samenwerkt met andere studenten), responsiecolleges (waarin jij de vragen stelt aan de docent), zelfstudieopdrachten, vaardigheidstrainingen, korte stages… Tijdens de opleiding leer je van je docent én van je medestudenten. En je leert óók jezelf en je eigen talenten/ interesses kennen.

Wij houden het ‘studeerbaar’

Studeerbaarheid vinden we enorm belangrijk. Daarom bouwen we het curriculum zó op dat je aan 40 à 45 uren per week voldoende hebt om alles bij te houden. Maximum 15 uren hiervan is contactonderwijs met de docenten. We beperken het totaal aantal bladzijden nieuwe leerstof per week.