Logo UHasselt

menu

Mobiliteitswetenschappen


Mobiliteitswetenschappen

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

WAAROM MOBILITEITSWETENSCHAPPEN STUDEREN?

 • Unieke opleiding met veel afwisseling
  Elke mobiliteitsuitdaging is anders en om tot goede oplossingen te komen, moet je steeds rekening houden met uiteenlopende aspecten zoals menselijk gedrag, omgevingsfactoren, technische mogelijkheden, economische overwegingen, draagvlak bij het publiek, enz. Deze veelzijdigheid vind je rechtstreeks terug in het unieke studieprogramma, maar uiteraard ook in je latere job als mobiliteitsdeskundige!

 • Actueel en toekomstgericht
  Mobiliteit staat niet stil: elektrische fietsen zijn in opmars, verkeer wordt computergestuurd en dynamisch geregeld en we bereiden ons voor op de introductie van zelfrijdende wagens. Maar ook blijft het auto- en vrachtwagenverkeer op onze wegen groeien met grote gevolgen voor de leefbaarheid en economie. Het zoeken naar slimme mobiliteitsoplossingen die hier een antwoord op bieden, blijft dé uitdaging van vandaag en morgen.

 • Doen en ervaren
  Mobiliteitsdeskundige word je niet door enkel met je neus in de boeken te zitten. Werkgevers zijn op zoek naar mensen die vlot mondeling en schriftelijk communiceren, goed in team kunnen samenwerken, creatief met problemen kunnen omgaan, enz. Daarom zijn er reeds van bij de start van je opleiding in de bachelor uit-het-leven-gegrepen opdrachten en ook met je masterproef en stage ga je concreet aan de slag. Dat alles maakt dat je optimaal voorbereid bent op je toekomstige job.

 • Grenzen verleggen
  In het vakgebied mobiliteit kunnen we veel leren van oplossingen die over onze grenzen heen worden toegepast: hoe worden files aangepakt in mega-steden zoals Shanghai of Londen? Of hoe stimuleert Denemarken zijn inwoners om de fiets boven de auto te verkiezen? Daarom zijn er gastlessen van internationale experts en kan je ook zelf naar het buitenland via Erasmus of een internationale stage.

 • Zeker van een job
  De Vlaamse arbeidsmarkt heeft nood aan mobiliteitsexperten. Dat blijkt onder meer uit het feit dat de masters die jou vooraf gingen vlot werk vinden in een waaier van organisaties. Maar ook internationaal is de mobiliteitsdeskundige gegeerd. Met dit diploma heb je dus alle troeven in handen.