Logo UHasselt

menu

Rechten


Rechten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

WAAROM RECHTEN STUDEREN AAN UHASSELT?

1. Je wordt een specialist, in belgisch, europees én internationaal recht

Al vanaf het eerste bachelorjaar gaat er veel aandacht naar de wisselwerking tussen het Belgisch recht enerzijds, en het internationaal en Europees recht anderzijds. In onze opleiding vormt het Europees en internationaal recht niet louter een zijstapje, maar is het hét fundament waarop alles steunt. Deze dubbele expertise wordt mede mogelijk gemaakt doordat de rechtenopleiding een gezamenlijk initiatief is van de Universiteit Hasselt, de KU Leuven en Maastricht University. De expertise van deze drie partners leidt tot een interessant programma met heel eigen accenten.

2. Je leert via reallifecases

Een jurist moet niet alleen de rechtsregels kennen, hij moet ze vooral weten te vinden en ermee kunnen werken. Vandaar ook dat doorheen de bachelor- en masteropleiding wordt geopteerd voor opdracht- en probleemgestuurd onderwijs, waarbij opdrachten en problemen uit de juridische praktijk worden opgelost en besproken in kleine groepen van een twintigtal studenten. Het tutorenteam, dat dit onderwijs in kleine groepen begeleidt, bestaat niet enkel uit academici, maar ook uit advocaten, magistraten en andere praktijkjuristen. Op die manier kom je al zeer vroeg in contact met het beroepsveld.

3. Je wordt klaargestoomd voor een job in het midden van de samenleving

In elke samenleving gelden regels die het menselijk handelen in goede banen moeten leiden. In die zin zijn samenleving en rechtssysteem onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van een rechtenstudent verwachten we dan ook een warme belangstelling voor het reilen en zeilen van de maatschappij. Als jurist sta je immers midden in die maatschappij. Ben je geïnteresseerd in politiek, heb je belangstelling voor bijvoorbeeld consumentenzaken, strafrecht, fiscaliteit of arbeidsverhoudingen? Dan is rechten een goede keuze voor jou!