Logo UHasselt

menu

Rechten


Rechten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

WAAROM RECHTEN STUDEREN AAN UHASSELT?

Je wordt een specialist in Belgisch, Europees én internationaal recht

Al vanaf het eerste bachelorjaar gaat er veel aandacht naar de wisselwerking tussen het Belgisch recht enerzijds, en het internationaal en Europees recht anderzijds. In onze opleiding vormt het Europees en internationaal recht niet louter een zijstapje, maar is het hét fundament waarop alles steunt. Onze rechtenopleiding is een gezamenlijk initiatief van Universiteit Hasselt, de KU Leuven en Maastricht University. Het samenbrengen van de expertise van deze drie partners leidt tot een interessant programma met heel eigen accenten.

Je leert via real-life cases

Als jurist moet je niet alleen de rechtsregels kennen, je moet ze vooral weten te vinden en je moet ermee kunnen werken. Vandaar dat we doorheen de bachelor- en masteropleiding kiezen voor opdracht- en probleemgestuurd onderwijs. Samen met een twintigtal medestudenten duik je onder begeleiding van een tutor in een vraagstuk uit de juridische praktijk. Het tutorenteam bestaat niet enkel uit academici, maar ook uit advocaten, magistraten en andere praktijkjuristen. Op die manier kom je al zeer vroeg in contact met het beroepsveld én leer je vaardigheden die essentieel zijn om te werken in een steeds veranderende juridische wereld.

Vier kwartielen

Het academiejaar van Hasseltse rechtenopleiding delen we op in vier periodes van ongeveer tien weken: kwartielen. In deze korte onderwijsperiodes volg je slechts enkele opleidingsonderdelen zodat je intensief met de leerstof kan bezig zijn. Je kan je dus écht ergens in vastbijten. Het geeft de juiste focus en stimuleert je leerproces. Je werkdruk is daarbij meteen gelijkmatig over het jaar gespreid. Zodra een opleidingsonderdeel afgerond is, leg je er examen over af.