Logo UHasselt

menu

Wiskunde


Wiskunde

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

WAAROM WISKUNDE STUDEREN AAN UHASSELT?

1. Je wordt breed opgeleid in de wiskunde én al zijn toepassingen

Wiskunde is een brede wetenschapsdiscipline met veel deeldomeinen. Tijdens de opleiding wiskunde, kom je in contact met wiskundige theorieën en modellen vanuit elk van deze deeldomeinen. Hierbij gaande van de meer abstracte theorieën uit algebra en analyse tot de toepassingen van wiskunde in statistiek en numerieke wiskunde.

2. Je kiest je eigen specialisatie

Na een introductie in de verschillende deeldomeinen van wiskunde in het eerste jaar, kan je vanaf jaar twee kiezen voor de optie die je het meest aanspreekt:

  • Fundamentele wiskunde met een verdiepende kennis van de wiskundige begrippen.
  • Biowiskunde waarin de focus ligt op wiskundige en statistische modellen met toepassingen binnen biologie, genetica en levenswetenschappen.
  • Computationele wiskunde waarbij wiskundige methoden en technieken bestudeerd worden als algoritmen zodat computationele berekeningen makkelijker uit te voeren zijn.

3. Je leert doen via reallifeproblemen, praktische vraagstukken, samenwerking met experts, onderzoeks-groepen of -instituten

Tijdens de wiskunde opleiding, krijg je via praktische problemen inzicht in de verschillende uitdagingen uit de samenleving waarvoor een wiskundige oplossing vereist is. Hierbij leert je ook de nodige vaardigheden voor het werken in interdisciplinair teamverband.