Logo UHasselt

menu

Studie- en Studentenbegeleiding


Studiebegeleiding

Studie- en Studentenbegeleiding

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

WAT IS STUDENTENBEGELEIDING?

Tijdens je studies aan de UHasselt kan je terecht bij een team van studenten ondersteuners. De studie(loopbaan)begeleiders, studentenpsychologen en de zorgcoördinator gaan graag in op jouw vragen. Je kan onder de kopjes rechts het aanbod verkennen.

Bij de studiebegeleiders kan je terecht met al je vragen rond studiemethode, examenvaardigheden, studieplanning, studiekeuze, ....

Zij helpen je graag verder via één of meerdere persoonlijke gesprekken of een groepsbegeleiding. Zij organiseren tijdens het academiejaar verschillende infosessies en workshops. Je wordt hiervan op de hoogte gebracht via e-mail. Wil je nu al weten wat er voor jouw opleiding georganiseerd wordt? Kijk dan op de pagina van de groepsbegeleiding per opleiding. Wil je graag een afspraak maken

De studieloopbaanbegeleiders zijn het aanspreekpunt voor het samenstellen van de studieloopbaan (rekening houdend met vooropleiding en eventuele vrijstellingen). De studieloopbaanbegeleiders helpen je graag verder met al je vragen.

Indien je tijdens je studies nood hebt aan ondersteuning bij persoonlijk, relationele, familiale, … problemen kan je bij de studentenpsychologen terecht. Zij kunnen je ook doorverwijzen naar gespecialiseerde hulp.

Heb je een leerstoornis of een andere functiebeperking? Bij de zorgcoördinator kan je terecht om je te laten erkennen als student met een functiebeperking.

Samen met jou gaat zij na op welke manier ondersteuning geboden kan worden (bv. 1/3 meer tijd op een examen). Dit om de invloed van je functiebeperking op je studies zoveel mogelijk te beperken.


INFOSESSIES

- Infosessie Aanvragen van redelijke aanpassingen voor studenten met dyslexie

- Infosessie Voorleessoftware (Kurzweil en Sprint)

- Infosessie Studeren met dyslexie

- Infosessie Studeren met A(D)HD

 

Ik wil een afspraak maken